Днес празнуваме Лазаровден

Днес празнуваме Лазаровден

2

Съботата преди Цветница се празнува Лазаровден. Събират се момичета, наричани лазарки, които пеят за здраве, щастие и добра реколта. В нощта срещу Цветница се палят огньове на гробовете.

1

Здраве

Здраве - Най-новите теми и статии. Паранормални явления, загадки и всичко касещо Здраве. Любопитни статии за Здраве от вековете до наше време. Феноменални истории, исторически факти, паранормални явления и Здраве.
Здраве - На Ивановден ледена вода от реката носи здраве

На Ивановден ледена вода от реката носи здраве

07.01.20160960

На Ивановден е прието да се изкъпете с ледена вода от реката или в самата река, за да сте здрави през цялата година. Ходи се на гости на кума и се носи домашна баница със сирене или с тиква.

Здраве - Притча за сляпото момиче

Притча за сляпото момиче

13.05.201502861

Притча ни припомня за онези, които често забравят откъде са тръгнали и кой е бил до тях в най-тежките им моменти. Животът обаче е прекалено непредсказуем и след всеки успех, може да последва падение.

Здраве - Как да останем здрави и млади със съвети на Шаолин монах

Как да останем здрави и млади със съвети на Шаолин монах

31.03.201504172

Баланс в храненето, работата, почивката, упражненията, чувствата. Това е сред основните съвети на Шифу Ян Лей, който е монах от Шаолин. Ето и другите предложения на монаха за запазване и съхраняване на енергията и младостта.

Здраве - Какви болести ни носи нещастието

Какви болести ни носи нещастието

01.05.201436828

Още от Древността се смятало, че негативните мисли и чувства имат пряка връзка с човешкото тяло. Според това становище лекарите разделяли болестите на телесни и душевни.

Здраве - Вместо да броите овце, пийте сок от вишни

Вместо да броите овце, пийте сок от вишни

24.04.201423424

Вишните са по-успешно средство срещу безсъние от броенето на овцете. Сокът от вишни удължва съня със 17 минути заради високото съдържание на мелатонин. Други полезни свойства на вишната за здравето.

Здраве - Човек издържа 18 дни без сън

Човек издържа 18 дни без сън

16.04.201448045

Най-дългият регистриран период на бодърстване е 18 дни, 21 часа и 40 минути. Липсата на толкова часове сън е довела до увреждане на зрението, загуба на паметта, поява на халюцинации.

Здраве - От позата за сън зависи здравето ни

От позата за сън зависи здравето ни

06.11.2013410613

В случай, че сте от тези, които предпочитат да спят на една страна, при това с протегнати ръце, имайте предвид, че това причинява стареене на кожата под влияние на тежестта.

Здраве - Спете по много, за да тежите по-малко

Спете по много, за да тежите по-малко

04.01.201308298

Липсата на сън предизвиква напълняване в жените. Липсата на сън стимулира производството на хормоните на апетита. Безсънието вреди на здравето и води до преждевременно стареене на организма.

Здраве - Как да увеличим дневната доза смях

Как да увеличим дневната доза смях

07.11.201122270

Търсете смешната страна на несполуките ви и се опитайте да им се присмеете. Фалшивият смях има същия благотворен ефект върху тялото, както и непресторения. Смехът ще ви прави не само по-щастливи, но и по-красиви.

Здраве - Цветотерапия за здраве

Цветотерапия за здраве

25.10.201103665

Цветовете въздействат върху биохимичните реакции в тялото. Жълтият цвят стимулира зрението и нервната система, зеленият действа успокояващо.

На актуалната страница ще намериш най-новите заглавия и публикации относно Здраве. Редакторският ни екип се стреми да добавя постоянно любопитни текстове за Здраве. Пишете ни ако имате предложения или критика, ще се радваме да разширим показаните статии за Здраве. Съновник.бг - сайт за сънища, загадки, мистика и Здраве. Здраве, снимки и потребителски оценки.