Великите личности, без които светът не би бил същият

Великите личности, без които светът не би бил същият

Супергероите се истински, но не такива, каквито си ги представяме. Те са живели и са се борили с неправдата. Винаги са поставяли другите пред себе си и не са се замисляли да рискуват живота си. Това са реалните личности от историята, променили нейния ход

1

Жана д’Арк

Жана д’Арк - Последните текстове и статии. Мистерии, загадки и всичко за Жана д’Арк. Любопитни статии за Жана д’Арк от вековете до наше време. Феноменални истории, исторически факти, паранормални явления и Жана д’Арк.
Жана д’Арк - Някои митове и факти за хората левичари

Някои митове и факти за хората левичари

14.01.20113119169

Знаете ли. . основно мъжете са левичари, левичарите живеят по-малко, страдат повече от епилепсия и аутизъм, смятат ги за непохватни. Личности като Жана Д’Арк, Юлий Цезар и Барак Обама са левичари.

Жана д’Арк - Мощите на Жана д’Арк са на египетски мумии

Мощите на Жана д’Арк са на египетски мумии

26.01.201014369

Мощите на Жана д’Арк, намерени в стъкленица във френска аптека през 1867 г. , са на две египетски мумии-човешка и котешка. През Средновековието медиците правели мехлеми от кости на мумии.

Жана д’Арк - Най-великите жени на всички времена

Най-великите жени на всички времена

07.09.2009122254

Знаете ли кои са най-известните жени олицетворявани и до ден днешен. Артемисия на Персийската Империя, Бодичея на икенитите, Клеопатра и Хатчепсут на Египет, Жана д’Арк и други.

Жана д’Арк - Жана д’Арк - светица или грешница?

Жана д’Арк - светица или грешница?

11.06.200967256

Каква наистина е Жана д’Арк - светица или просто грешница обявена за вещица? Има много легенди за Жана д’Арк, в които се твърди, че виждала свръхестествени същества. Изгарянето и на кладата.