Зловещи ритуали, практикувани някога на Вси Светии

Зловещи ритуали, практикувани някога на Вси Светии

В древни времена по време на Хелоуин децата не обикаляли от къща на къща, за да събират лакомства. Точно напротив – те се криели от ужас в килерите заедно с техните родители

1

Езически ритуали

Езически ритуали - Актуални текстове и публикации. Мистика, загадки и всичко относно Езически ритуали. Материали за Езически ритуали от Средновековието до днес. Феномени, древни цивилизации, паранормални събития и Езически ритуали.
Езически ритуали - Християнските обичаи за Великден, които идват от езически ритуали

Християнските обичаи за Великден, които идват от езически ритуали

16.04.20170877

Знаете ли, че червеното яйце, което по традиция първо боядисваме, за да посрещнем Великден, не идва от християнската традиция, въпреки че символизира възкресението?

Езически ритуали - Новогодишни суеверия

Новогодишни суеверия

31.12.2014018123

Нова година е още един чудесен повод за измисляне на различни суеверия, които да ни донесат съответно повече късмет през идната година, повече пари или нещо друго.

Езически ритуали - Български владици анатемосаха червения конец за ръка

Български владици анатемосаха червения конец за ръка

29.10.201405939

Български владици се възпротивиха на традицията православни християни да си връзват червен конец на ръката против уроки. Митрополитите дори поискаха това да бъде осъдено от Светия синод като езически ритуал.

Езически ритуали - Отвориха хотел за ловци на духове

Отвориха хотел за ловци на духове

08.09.201401153

Собственичка на имот, обитаван от духове, се възползва от страховитата обстановка във владението си и го превърна в хотел за търсачи на духове.

Езически ритуали - Филипински католици се разпъват на кръст за Разпети петък

Филипински католици се разпъват на кръст за Разпети петък

18.04.20140978

Всяка година десетки хиляди туристи посещават Филипините за да се присъединят към честванията на Великденските празници. Вярващи и туристи от цял свят се стичат към малките градчета Сан Фернандо и Сан Хуан в провинцията Помпаня на Разпети петък

Езически ритуали - Суеверия, свързани със спорта

Суеверия, свързани със спорта

12.02.201302194

Обрързаните с различните спортове суеверия са малко известни за повечето хора. Те са измисляни през годините с цел състезаващият се отбор или човек да достигне желаната победа.

Езически ритуали - Как да разберем дали имаме магия?

Как да разберем дали имаме магия?

26.05.20100216700

Ако не вярвате в правенето на магии, то тези езически ритуали не могат да ви повлияят. С помощта на светена вода и капки олио може да разберете дали имате магия.