Християнските обичаи за Великден, които идват от езически ритуали

Християнските обичаи за Великден, които идват от езически ритуали

0

Знаете ли, че червеното яйце, което по традиция първо боядисваме, за да посрещнем Великден, не идва от християнската традиция, въпреки че символизира възкресението?

1

Езически ритуали

Езически ритуали - Актуални текстове и публикации. Мистика, загадки и всичко относно Езически ритуали. Материали за Езически ритуали от Средновековието до днес. Феномени, древни цивилизации, паранормални събития и Езически ритуали.
Езически ритуали - Новогодишни суеверия

Новогодишни суеверия

31.12.2014015872

Нова година е още един чудесен повод за измисляне на различни суеверия, които да ни донесат съответно повече късмет през идната година, повече пари или нещо друго.

Езически ритуали - Български владици анатемосаха червения конец за ръка

Български владици анатемосаха червения конец за ръка

29.10.201415643

Български владици се възпротивиха на традицията православни християни да си връзват червен конец на ръката против уроки. Митрополитите дори поискаха това да бъде осъдено от Светия синод като езически ритуал.

Езически ритуали - Отвориха хотел за ловци на духове

Отвориха хотел за ловци на духове

08.09.201411127

Собственичка на имот, обитаван от духове, се възползва от страховитата обстановка във владението си и го превърна в хотел за търсачи на духове.

Езически ритуали - Филипински католици се разпъват на кръст за Разпети петък

Филипински католици се разпъват на кръст за Разпети петък

18.04.20140912

Всяка година десетки хиляди туристи посещават Филипините за да се присъединят към честванията на Великденските празници. Вярващи и туристи от цял свят се стичат към малките градчета Сан Фернандо и Сан Хуан в провинцията Помпаня на Разпети петък

Езически ритуали - Суеверия, свързани със спорта

Суеверия, свързани със спорта

12.02.201302089

Обрързаните с различните спортове суеверия са малко известни за повечето хора. Те са измисляни през годините с цел състезаващият се отбор или човек да достигне желаната победа.

Езически ритуали - Как да разберем дали имаме магия?

Как да разберем дали имаме магия?

26.05.201044201136

Ако не вярвате в правенето на магии, то тези езически ритуали не могат да ви повлияят. С помощта на светена вода и капки олио може да разберете дали имате магия.

На актуалната страница ще откриеш подбрани материали и публикации на тема Езически ритуали. Екипът на Съновник.бг се старае да публикува често различни материали на тема Езически ритуали. Пишете ни ако имате коментари или въпроси, ще се радваме да разширим събраните материали за Езически ритуали. Съновник.бг - портал за интерпретиране на сънища, загадки, мистерии и Езически ритуали. Езически ритуали, съвети и отзиви.