Ето го дневникът по строежа на Голямата пирамида в Гиза

Ето го дневникът по строежа на Голямата пирамида в Гиза

0

Най-старият открит писмен документ в Египет бе изложен в музея в Кайро. Той представлява дневник, който детайлно описва дейностите по изграждане на Голямата пирамида в Гиза.

1

Египтяни

Египтяни - Най-новите заглавия и статии. Мистика, загадки и всичко свързано с Египтяни. Материали за Египтяни от Средновековието до наше време. Феноменални истории, загадки, паранормални явления и Египтяни.
Египтяни - Невероятни палави факти от Древен Египет

Невероятни палави факти от Древен Египет

22.05.201601690

Древен Египет продължава да ни удивлява с невероятните си традиции и обичаи и до днес. Многовековната държава, разположена в Североизточна Африка по долното течение на река Нил, е имала едни от най-интересните секс обичаи.

Египтяни - Доказателства за напредналата техника в Древен Египет

Доказателства за напредналата техника в Древен Египет

24.02.201317210

Древните каменни здания и пирамиди никога не са били проектирани да станат гробници на царете, а са служели като енергийни центрове. В тях са използвани течаща вода и слънчева енергия от слънчевата светлина

Египтяни - Медицината на Древна Гърция

Медицината на Древна Гърция

03.12.201106507

Лечебното изкуство на гърците се развило под влияние на вавилонците, персите и египтяните. Гръцките лечители често посещавали страните на Изтока.

Египтяни - Празнуването на Нова година започнало в древна Месопотамия

Празнуването на Нова година започнало в древна Месопотамия

28.12.201002992

Традицията за празнуването на идването на Нова година започнало в Древна Месопотамия. Юлий Цезар въвел календара на египтяните, според който годината имала триста шестдесет и пет дни.

Египтяни - Бивши прокажени заживяха щастливо

Бивши прокажени заживяха щастливо

17.09.201002544

Египтяни, боледували от проказа, заживяха щастливо в лепрозорий близо до Кайро. Това е място за лечение на болни от проказа, което вече е превърнато в селище с над 5000 човека.

Египтяни - Гримът на египтяните ги предпазвал от инфекции

Гримът на египтяните ги предпазвал от инфекции

20.01.201005316

Дебело изрисуваните клепачи на египтяните не са имали само разкрасителна, но и здравословна цел. Хората в Древен Египет са се предпазвали с грима от инфекции като конюктивит.

Египтяни - Дело ли са пирамидите на извънземни?

Дело ли са пирамидите на извънземни?

26.02.20091613203

Наред с множеството теории за произхода на египетските пирамиди, има и такива, според които пирамидите са дело на извънземни

На тази подстраница ще откриеш подбрани заглавия и публикации на тема Египтяни. Екипът на Съновник.бг се стреми да въвежда редовно любопитни текстове относно Египтяни. Пишете ни ако имате предложения или критики, ще се радваме да разширим показаните статии за Египтяни. Съновник.бг - сайт за тълкуване на сънища, загадки, мистика и Египтяни. Египтяни, идеи и потребителски оценки.