Гробницата на Нефертити се крие в тайна стая в гроба на Тутанкамон?

Гробницата на Нефертити се крие в тайна стая в гроба на Тутанкамон?

0

Гробницата на Нефертити се намира в тайна стая зад гробницата на цар Тутанкамон, предполагат изследователи, които от години изследват гробницата на момчето-фараон в Луксор.

1

Египетски Гробници

Египетски Гробници - Новите теми и статии. Необясними явления, загадки и всичко касещо Египетски Гробници. Материали за Египетски Гробници от вековете до наше време. Феномени, древни цивилизации, паранормални събития и Египетски Гробници.
Египетски Гробници - Откриха кораб на 4500 г. в Египетска гробница

Откриха кораб на 4500 г. в Египетска гробница

17.03.20160767

Останки от кораб бяха открити в некропола на пирамидите Абусир близо до Кайро. Той най-вероятно е принадлежал на собственика на гробницата.

Египетски Гробници - Ужас! Гробница на египетска царица вещае края на света

Ужас! Гробница на египетска царица вещае края на света

11.02.201613742

Проучването на гробницата на Кенткаус, съпруга на египетския фараон Неферефре, показва катаклизми, унищожили египетското царство, които се повтарят и днес.

Египетски Гробници - Откриха най-древната жертва на сърдечна недостатъчност

Откриха най-древната жертва на сърдечна недостатъчност

04.09.20150709

Сърдечната недостатъчност често е описвана като болест на съвременния човек, поради неговия все по-заседнал начин на живот. Ново проучване на причините за смъртта на мумия показало, че хората страдали от сърдечно-съдови заболявания още преди 3500 години

Египетски Гробници - Разгадаха мистерията на проклятието на фараона

Разгадаха мистерията на проклятието на фараона

28.01.201426288

Години след откриването на гробницата на младия фараон Тутанкамон мистерията около запазения му гроб, за който египтяните твърдяха, че е дело на проклятие, най-накрая се разкри.

Египетски Гробници - Сребърният фараон

Сребърният фараон

21.07.201303714

Преди близо 70 години една експедиция водена от професор Пиер Монте прави удивително научно откритие – напълно запазена гробница на египетски фараон, която е положен в сребърен саркофаг.

Египетски Гробници - Загадка с гроба на Клеопатра

Загадка с гроба на Клеопатра

15.07.2011012604

Откриването на гроба на египетската владетелка Клеопатра би било сред най-големите археологически сензации, сравнима с откриването на гроба на Тутанкамон през 1922 година.

Египетски Гробници - Откриха древна гробница на египетски воин

Откриха древна гробница на египетски воин

29.05.200902661

Добре запазена погребална камера, съдържаща мумията на древен воин, е открита в некропола в Луксор. До ковчега експертите намират и пет стрели, направени от тръстика, три от тях все още покрити с пера

На актуалната страница ще откриеш последните материали и статии относно Египетски Гробници. Екипът на Съновник.бг се старае да публикува често разнородни материали на тема Египетски Гробници. Пишете ни ако имате коментари или въпроси, ще се радваме да разширим събраните материали за Египетски Гробници. Съновник.бг - портал за интерпретиране на сънища, загадки, мистерии и Египетски Гробници. Египетски Гробници, съвети и мнения.