Кутия за обяд на 3500 години показва как е дошло земеделието в Европа

Кутия за обяд на 3500 години показва как е дошло земеделието в Европа

0

Кутия за обяд от ранната бронзова епоха, открита в швейцарските Алпи, може да помогне на археолозите да хвърлят нова светлина върху разпространението и експлоатацията на житните зърна.

1

Европа

Европа - Последните заглавия и материали. Мистика, загадки и всичко за Европа. Любопитни статии за Европа от вековете до наше време. Феноменални истории, исторически факти, паранормални явления и Европа.
Европа - Най-големите бежански кризи в историята

Най-големите бежански кризи в историята

10.01.201701025

Днес Европа е изправена пред невиждана бежанска вълна. Поне така се опитват да ни убедят от новините. Без да омаловажаваме една от най-голямата кризи на нашето съвремие, истината е, че подобни бежански вълни не са нищо ново.

Европа - Експерти: До края на века част от Европа ще стане пустиня

Експерти: До края на века част от Европа ще стане пустиня

02.11.20160540

Ново проучване алармира, че Глобалното затопляне е на път да разруши функционирането на Средиземноморския регион, което ще доведе до небивала суша и горещини през последните 10 хиляди години. Това ще превърне голяма част от Южна Европа в пустиня.

Европа - Изненадваща активност на луна Европа – извънземни или не?

Изненадваща активност на луна Европа – извънземни или не?

28.09.20160588

Според първите предположения на учените водната пара дава надежди, че на Европа съществува океан и следователно, много е възможно на естествения спътник да има живот.

Европа - Половината от хората в Западна Европа са наследници на 1 човек

Половината от хората в Западна Европа са наследници на 1 човек

29.04.20160705

Оказва се, че половината от хората в Западна Европа са потомци на митичен цар, живял по времето на Бронзовата епоха преди около 4000 години. Това показват резултатите от наскоро приключилото най-мащабно изследване на глобалните генетични вариации

Европа - Откриха първия създаден европейски град в Дуранкулак

Откриха първия създаден европейски град в Дуранкулак

13.10.20150716

Праисторически култов комплекс отпреди 7500 години бе открит в България, пише английският таблоид Дейли Мейл. Това, което смаяло международният екип от археолози, който работи на обекта, е централната и най-важна сграда в религиозното средище.

Европа - България е люлка на древните цивилизации

България е люлка на древните цивилизации

29.07.201306561

През 2009 г. много американски издания потвърждават, че цивилизацията на Стара Европа е била най-развита в разцвета си. Споменават за Варненския некропол и съкровището му.

Европа - Черна прогноза: Европа пустиня до 50 години

Черна прогноза: Европа пустиня до 50 години

09.11.200987494

В края на века Южна Европа ще се превърне в пустиня, прогнозира британски професор. В резултат на промяната на климата и затоплянето, демографската карта на континента ще се промени.

В актуалната подстраница ще намериш подбрани любопитни теми и публикации относно Европа. Редакторският ни екип се стреми да добавя постоянно разнообразни текстове за Европа. Пишете ни ако имате предложения или критика, ще се радваме да разширим показаните статии за Европа. Съновник.бг - сайт за сънища, загадки, мистика и Европа. Европа, снимки и класации.