Немски изследовател разкри тайния живот на дърветата

Немски изследовател разкри тайния живот на дърветата

Немският дипломиран лесничей Петер Волебен смята, че дърветата крият много повече тайни, отколкото хората могат и да предположат и определено има на какво да ни научат.

1

Дървета

Дървета - Новите заглавия и материали. Мистерии, загадки и всичко касещо Дървета. Материали за Дървета от Средновековието до днес. Феномени, загадки, паранормални събития и Дървета.
Дървета - В Китай има дървета, които сбъдват желания

В Китай има дървета, които сбъдват желания

04.02.20170405

В Китай има поверие, според което всяко от желанията ви може да се сбъднете, ако го споделите с дърветата на желанията в долината Лам Суен. Тази традиция е заимствана от Хонконг.

Дървета - Уникални ходещи дървета в Еквадор се изсичат поголовно!

Уникални ходещи дървета в Еквадор се изсичат поголовно!

17.05.20160609

Недалеч от столицата на Еквадор – Киото, съществуват уникални палмови дървета, които не са заковани на едно място, а могат да отидат, където си пожелаят.

Дървета - Учени предвиждат бъдещите климатични промени по пръстените на дърветата

Учени предвиждат бъдещите климатични промени по пръстените на дърветата

18.12.20150360

Колкото и невероятно да звучи, отрязването на дълголетно дърво може да се използва от учените, за да предскажат бъдещото. Разбира се, в това няма нищо мистично. Просто изследователите могат да създадат модел на климатичните промени

Дървета - Харесайте си дърво и разберете какви сте

Харесайте си дърво и разберете какви сте

17.05.2015022036

С този съвсем лесен и доста интересен тест ще разкриете нови черти от характера си. Всичко, което трябва да направите, е да изберете едно то дърветата, които виждате на снимките долу

Дървета - Имена на дърветата и тяхното значение

Имена на дърветата и тяхното значение

21.04.201502391

Гората и дърветата винаги са били представяни в легендите и приказките като някакви магически, тайнствени места и територии. Често за техни обитатели били представяни елфи, джуджета, самодиви, великани, вещици и прочие.

Дървета - Магическите дървета в България

Магическите дървета в България

13.10.201405617

Вековни дървета в страната ни имат силата да дарят бездетни хора с наследници и да предпазват от злини според преданията. Някои дървета обаче могат да ви донесат мъка и страдания.

Дървета - Дърветата, които предпазват от нещастия и злини

Дърветата, които предпазват от нещастия и злини

05.10.2014011073

В българската народна традиция има три дървета, които могат да се използват за предпазване от нещастия и злини. Те носят в един дом здраве, дълголетие и голямо щастие.

Дървета - Кои са друидите?

Кои са друидите?

26.12.201304750

Всеки си спомня друида Панорамикс от детското филмче Астерикс и Обеликс, който познава природата и нейните билки из основи. Той приготвя вълшебна отвара за своето племе, с която то получава нужната сила, за да се справи с неприятелите.

Дървета - Растения и дървета - значение на имената им

Растения и дървета - значение на имената им

10.02.201305507

Вече стана ясно, че за древните гърци и римляни почти всичко е имало своето на моменти недостатъчно обосновано символично значение. Дори ядливите растения и дърветата.

Дървета - Дърветата – донори и вампири

Дърветата – донори и вампири

16.08.201206558

При контакт с дърво се получава активна обмяна на енергия, която спомага за оздравяването на човешкия организъм. Добре е да знаете кои дървета са донори, и кои са вампири.

Sanovnik bg е българският онлайн съновник за Вашите сънища с постоянно актуализиращ се речник. В подробният съновник можете да намерите тълкуване на сънищата от Нас и нашите читатели. Тъй като сънищата на всеки човек, както и тяхното значение, могат да се различават, съновник.бг не носи отговорност за истинността на тълкуваните сънища или нанесени вреди на трети лица в следствие на публикувани материали в настоящият съновник и портал. Съновник бг е съновник на старите баби, мистерии, феномени и още нещо...