Ето защо всеки трябва да има амулет от жълъд

Ето защо всеки трябва да има амулет от жълъд

Жълъдите са незаменим помощник както на жените, така и на мъжете. Древните хора вярвали, че момичетата, които искат по-скоро да сдобият със съпруг, трябва да носят жълъд в себе си.

1

Дървета

Дървета - Новите заглавия и материали. Мистерии, загадки и всичко касещо Дървета. Материали за Дървета от Средновековието до днес. Феномени, загадки, паранормални събития и Дървета.
Дървета - Дърветата с вълшебни сили

Дърветата с вълшебни сили

04.10.201702817

Дърветата са верни приятели на човека, откакто свят светува. С короната си те ни осигуряват дебела сянка в горещите дни, но не само в това се изчерпват техните незаменими качества.

Дървета - Немски изследовател разкри тайния живот на дърветата

Немски изследовател разкри тайния живот на дърветата

08.06.20170801

Немският дипломиран лесничей Петер Волебен смята, че дърветата крият много повече тайни, отколкото хората могат и да предположат и определено има на какво да ни научат.

Дървета - В Китай има дървета, които сбъдват желания

В Китай има дървета, които сбъдват желания

04.02.20170671

В Китай има поверие, според което всяко от желанията ви може да се сбъднете, ако го споделите с дърветата на желанията в долината Лам Суен. Тази традиция е заимствана от Хонконг.

Дървета - Уникални ходещи дървета в Еквадор се изсичат поголовно!

Уникални ходещи дървета в Еквадор се изсичат поголовно!

17.05.20160694

Недалеч от столицата на Еквадор – Киото, съществуват уникални палмови дървета, които не са заковани на едно място, а могат да отидат, където си пожелаят.

Дървета - Учени предвиждат бъдещите климатични промени по пръстените на дърветата

Учени предвиждат бъдещите климатични промени по пръстените на дърветата

18.12.20150420

Колкото и невероятно да звучи, отрязването на дълголетно дърво може да се използва от учените, за да предскажат бъдещото. Разбира се, в това няма нищо мистично. Просто изследователите могат да създадат модел на климатичните промени

Дървета - Харесайте си дърво и разберете какви сте

Харесайте си дърво и разберете какви сте

17.05.2015022448

С този съвсем лесен и доста интересен тест ще разкриете нови черти от характера си. Всичко, което трябва да направите, е да изберете едно то дърветата, които виждате на снимките долу

Дървета - Имена на дърветата и тяхното значение

Имена на дърветата и тяхното значение

21.04.201502956

Гората и дърветата винаги са били представяни в легендите и приказките като някакви магически, тайнствени места и територии. Често за техни обитатели били представяни елфи, джуджета, самодиви, великани, вещици и прочие.

Дървета - Магическите дървета в България

Магическите дървета в България

13.10.201405979

Вековни дървета в страната ни имат силата да дарят бездетни хора с наследници и да предпазват от злини според преданията. Някои дървета обаче могат да ви донесат мъка и страдания.

Дървета - Дърветата, които предпазват от нещастия и злини

Дърветата, които предпазват от нещастия и злини

05.10.2014011282

В българската народна традиция има три дървета, които могат да се използват за предпазване от нещастия и злини. Те носят в един дом здраве, дълголетие и голямо щастие.

Дървета - Кои са друидите?

Кои са друидите?

26.12.201305045

Всеки си спомня друида Панорамикс от детското филмче Астерикс и Обеликс, който познава природата и нейните билки из основи. Той приготвя вълшебна отвара за своето племе, с която то получава нужната сила, за да се справи с неприятелите.