Немски изследовател разкри тайния живот на дърветата

Немски изследовател разкри тайния живот на дърветата

0

Немският дипломиран лесничей Петер Волебен смята, че дърветата крият много повече тайни, отколкото хората могат и да предположат и определено има на какво да ни научат.

1

Дървета

Дървета - Новите заглавия и материали. Мистерии, загадки и всичко касещо Дървета. Материали за Дървета от Средновековието до днес. Феномени, загадки, паранормални събития и Дървета.
Дървета - В Китай има дървета, които сбъдват желания

В Китай има дървета, които сбъдват желания

04.02.20170364

В Китай има поверие, според което всяко от желанията ви може да се сбъднете, ако го споделите с дърветата на желанията в долината Лам Суен. Тази традиция е заимствана от Хонконг.

Дървета - Уникални ходещи дървета в Еквадор се изсичат поголовно!

Уникални ходещи дървета в Еквадор се изсичат поголовно!

17.05.20160577

Недалеч от столицата на Еквадор – Киото, съществуват уникални палмови дървета, които не са заковани на едно място, а могат да отидат, където си пожелаят.

Дървета - Учени предвиждат бъдещите климатични промени по пръстените на дърветата

Учени предвиждат бъдещите климатични промени по пръстените на дърветата

18.12.20150348

Колкото и невероятно да звучи, отрязването на дълголетно дърво може да се използва от учените, за да предскажат бъдещото. Разбира се, в това няма нищо мистично. Просто изследователите могат да създадат модел на климатичните промени

Дървета - Харесайте си дърво и разберете какви сте

Харесайте си дърво и разберете какви сте

17.05.2015021805

С този съвсем лесен и доста интересен тест ще разкриете нови черти от характера си. Всичко, което трябва да направите, е да изберете едно то дърветата, които виждате на снимките долу

Дървета - Имена на дърветата и тяхното значение

Имена на дърветата и тяхното значение

21.04.201502327

Гората и дърветата винаги са били представяни в легендите и приказките като някакви магически, тайнствени места и територии. Често за техни обитатели били представяни елфи, джуджета, самодиви, великани, вещици и прочие.

Дървета - Магическите дървета в България

Магическите дървета в България

13.10.201425559

Вековни дървета в страната ни имат силата да дарят бездетни хора с наследници и да предпазват от злини според преданията. Някои дървета обаче могат да ви донесат мъка и страдания.

Дървета - Дърветата, които предпазват от нещастия и злини

Дърветата, които предпазват от нещастия и злини

05.10.2014411036

В българската народна традиция има три дървета, които могат да се използват за предпазване от нещастия и злини. Те носят в един дом здраве, дълголетие и голямо щастие.

Дървета - Кои са друидите?

Кои са друидите?

26.12.201314691

Всеки си спомня друида Панорамикс от детското филмче Астерикс и Обеликс, който познава природата и нейните билки из основи. Той приготвя вълшебна отвара за своето племе, с която то получава нужната сила, за да се справи с неприятелите.

Дървета - Растения и дървета - значение на имената им

Растения и дървета - значение на имената им

10.02.201305430

Вече стана ясно, че за древните гърци и римляни почти всичко е имало своето на моменти недостатъчно обосновано символично значение. Дори ядливите растения и дърветата.

Дървета - Дърветата – донори и вампири

Дърветата – донори и вампири

16.08.201216517

При контакт с дърво се получава активна обмяна на енергия, която спомага за оздравяването на човешкия организъм. Добре е да знаете кои дървета са донори, и кои са вампири.

На актуалната страница ще се натъкнеш на избрани теми и статии на тема Дървета. Екипът на Съновник.бг се старае да въвежда редовно разнородни материали относно Дървета. Пишете ни ако имате коментари или критики, ще се радваме да разширим събраните материали за Дървета. Съновник.бг - портал за тълкуване на сънища, загадки, мистерии и Дървета. Дървета, идеи и мнения.