Разкрий що за птица си, когато спориш, само с този тест

Разкрий що за птица си, когато спориш, само с този тест

0

Всеки човек има изградена реакция към почти всичко, което може да му се случи. В голяма част от ежедневието си ние реагираме несъзнателно. Понякога обаче не всички ни разбират правилно.

1

Дъжд

Дъжд - Последните заглавия и материали. Мистика, загадки и всичко за Дъжд. Любопитни статии за Дъжд от вековете до наше време. Феноменални истории, исторически факти, паранормални явления и Дъжд.
Дъжд - Народни поверия: Как траките са предсказвали времето по Луната

Народни поверия: Как траките са предсказвали времето по Луната

21.02.20170407

До наши дни са достигнали много от методи на траките за прогнозиране на времето, които са доказали ефективността си. Използвани са в продължение на векове от нашите прадеди и са неизменна част от българските народни поверия

Дъжд - Народни предания: Как да предсказваме времето по облаците

Народни предания: Как да предсказваме времето по облаците

22.01.20170281

Особено неприветливо изглеждат синкавите и червеникавите облаци, и то ненапразно - те са сигурен предвестник за гръмотевични бури. Вижте кои са другите знаци в небето, че времето няма да е добро през утрешния ден

Дъжд - Как да разпознавате времето по животните според народните поверия

Как да разпознавате времето по животните според народните поверия

10.01.20170343

Ако привечер забележите, че овцете изглеждат прекалено безгрижни и скачат радостно по тревата, очаквайте следващия ден да е прекрасен

Дъжд - Народни поверия: Как да разпознаете по времето дали годината ще е неплодородна

Народни поверия: Как да разпознаете по времето дали годината ще е неплодородна

18.12.20160190

Чрез народните поверия ще Ви покажем как нашите деди и прадеди са отгатвали, че ги очаква слаба реколта

Дъжд - Неподозирани факти за дъжда

Неподозирани факти за дъжда

11.12.201602413

Дъждът ще е все по-често срещано явление в предстоящите есенни седмици. Чадърът и гумените ботуши трябва да са винаги под ръка. Повечето хора през есента придобиват сивото настроение на небето навън. Други пък обожават да гледат как студените капки се сти

Дъжд - Народни предания: Как да предсказваме времето по вятъра?

Народни предания: Как да предсказваме времето по вятъра?

23.11.20160338

В миналото това е било от изключително важно значение, защото от времето е зависел целият поминък на човечеството. Появата на градушка или на слана би означавало съсипване на реколтата и недохранване на населението.

Дъжд - Предсказване на времето по дъжда, гръмотевиците и мъглата

Предсказване на времето по дъжда, гръмотевиците и мъглата

16.10.20160375

Има много начини да се предсказва времето, които са неизменна част от народните поверия и които същевременно са се доказали с времето.

Дъжд - Индийци женят жаби, за да прогонят сушата

Индийци женят жаби, за да прогонят сушата

01.08.20140407

Ранджан Дас, който е от управата на град Дибругар, споделя, че до момента през тази година валежите са били малко и че тази необичайна сватба е опит на местните да омилостивят боговете.

Дъжд - Народни поверия за люта зима

Народни поверия за люта зима

04.09.201304224

Наскоро кестените във Варна разцъфнаха за втори път тази година. Това според народните вярвания е знак, че идващата зима ще бъде необичайно студена.

Дъжд - Магията на дъждовната вода

Магията на дъждовната вода

05.02.2012316864

От векове хората са знаели, че дъждовната вода има специални магически свойства. Водата, събрана между 6 и 7 часа сутринта помага за успех в работата, дарява с нови позитивни идеи.

В актуалната страница ще откриеш подбрани любопитни теми и публикации относно Дъжд. Редакторският ни екип се стреми да добавя постоянно разнообразни текстове за Дъжд. Пишете ни ако имате предложения или критика, ще се радваме да разширим показаните статии за Дъжд. Съновник.бг - сайт за сънища, загадки, мистика и Дъжд. Дъжд, снимки и класации.