Как да разпознавате времето по животните според народните поверия

Как да разпознавате времето по животните според народните поверия

0

Ако привечер забележите, че овцете изглеждат прекалено безгрижни и скачат радостно по тревата, очаквайте следващия ден да е прекрасен

1

Дъжд

Дъжд - Последните заглавия и материали. Мистика, загадки и всичко за Дъжд. Любопитни статии за Дъжд от вековете до наше време. Феноменални истории, исторически факти, паранормални явления и Дъжд.
Дъжд - Народни поверия: Как да разпознаете по времето дали годината ще е неплодородна

Народни поверия: Как да разпознаете по времето дали годината ще е неплодородна

18.12.20160133

Чрез народните поверия ще Ви покажем как нашите деди и прадеди са отгатвали, че ги очаква слаба реколта

Дъжд - Неподозирани факти за дъжда

Неподозирани факти за дъжда

11.12.201601961

Дъждът ще е все по-често срещано явление в предстоящите есенни седмици. Чадърът и гумените ботуши трябва да са винаги под ръка. Повечето хора през есента придобиват сивото настроение на небето навън. Други пък обожават да гледат как студените капки се сти

Дъжд - Народни предания: Как да предсказваме времето по вятъра?

Народни предания: Как да предсказваме времето по вятъра?

23.11.20160286

В миналото това е било от изключително важно значение, защото от времето е зависел целият поминък на човечеството. Появата на градушка или на слана би означавало съсипване на реколтата и недохранване на населението.

Дъжд - Предсказване на времето по дъжда, гръмотевиците и мъглата

Предсказване на времето по дъжда, гръмотевиците и мъглата

16.10.20160328

Има много начини да се предсказва времето, които са неизменна част от народните поверия и които същевременно са се доказали с времето.

Дъжд - Индийци женят жаби, за да прогонят сушата

Индийци женят жаби, за да прогонят сушата

01.08.20140380

Ранджан Дас, който е от управата на град Дибругар, споделя, че до момента през тази година валежите са били малко и че тази необичайна сватба е опит на местните да омилостивят боговете.

Дъжд - Народни поверия за люта зима

Народни поверия за люта зима

04.09.201304034

Наскоро кестените във Варна разцъфнаха за втори път тази година. Това според народните вярвания е знак, че идващата зима ще бъде необичайно студена.

Дъжд - Магията на дъждовната вода

Магията на дъждовната вода

05.02.2012316419

От векове хората са знаели, че дъждовната вода има специални магически свойства. Водата, събрана между 6 и 7 часа сутринта помага за успех в работата, дарява с нови позитивни идеи.

Дъжд - Метеорологични митове

Метеорологични митове

24.09.201102883

Има много митове за метеорологичните условия. Един от тях е, че кучетата ядат трева, когато предстои буря. Друг мит е, че звездите показват дали ще вали на другия ден.

Дъжд - Дъждът – основание да не ходиш на работа

Дъждът – основание да не ходиш на работа

08.07.201102046

В Англия е имало закон за дъждовете и ако синоптикът бъркал, го екзекутирали. В Португалия дъждът е основателна причина да закъснееш на работа или да не отидеш изобщо.

Дъжд - Алигатори, крави и златни рибки валят от небето

Алигатори, крави и златни рибки валят от небето

21.04.201133092

Документирани са много случаи, в които от небето не вали дъжд от вода, а от алигатори, риба, дори крави. Интересни случаи, в които от небето да валяли животни или риба.

Имал си сън за Дъжд и искаш да знаеш какво символизира? В актуалната подстраница ще научиш значението на Дъжд в твоя сън. Български Съновник - Дъжд.