Вулканичните изригвания в древността – по вина на метеорити

Вулканичните изригвания в древността – по вина на метеорити

0

Метеорни потоци в дълбоката древност са предизвикали вулканичните изригвания в онези години. Сблъсъците, които са предизвикали метеоритите, са причина за облика на планетата ни днес – такъв, какъвто го познаваме.

1

Древността

Древността - Най-новите теми и публикации. Мистерии, загадки и всичко за Древността. Материали за Древността от Средновековието до наше време. Феноменални истории, загадки, паранормални явления и Древността.
Древността - Инженерните чудеса на древността

Инженерните чудеса на древността

27.03.201701155

Древните ни прародители са ни оставили богато наследство. Някои от инженерните им постижение и до днес продължават да изумяват специалисти и обикновени хора.

Древността - Весталките – най-могъщите жени на древността

Весталките – най-могъщите жени на древността

23.02.20170691

Във времената, в които положението на жените било сходно с това на робите и селскостопанските животни, имало група жени, които стояли почти на върха на обществото. Това били весталките – жриците на римската богиня Веста.

Древността - Привлечи половинката с китайска любовна магия

Привлечи половинката с китайска любовна магия

26.05.2014842007

Древни китайски ритуали, с които можеш да отмъкнеш мъжа от нежната му половинка. Тази любовна магия е популярна в древността в Китай от времето на династия Юен (13-14 в. ).

Древността - Загадъчните градове на древността

Загадъчните градове на древността

14.11.201303605

Останките на множество древни градове провокират човешкото въображение заради мистерията, в която са забулени. Съществуват градове, за които и до ден днешен никои не знае кой ги е построил и от къде са възникнали.

Древността - Древни проклятия

Древни проклятия

24.05.2013517006

Една от най-известните цивилизации, често прибягвала до тази прокоба, е римската. Наскоро учени от Университета в Сарагоса успяха да разчетат две оловни плочи от древния Рим.

Древността - С целувки древните се прекланяли пред боговете

С целувки древните се прекланяли пред боговете

11.09.201201100

Ритуалът на целуването най-вероятно е възникнал като част от израз на преклонение към боговете на древните. Хората, които се целуват често, живеят с пет години повече от другите.

Древността - Колко са живеели древните

Колко са живеели древните

11.08.2012109211

В древността хората са живеели много повече, отколкото днес. Това пишат древните хроники на много народи, като дълголетието е описано и в Библията.

Древността - Погребвали фараоните с лампи, които не гаснат

Погребвали фараоните с лампи, които не гаснат

04.11.20111411626

Когато са разграбвани първите открити гробници на фараони в Египет, се носели слухове за лампи, които не загасвали. Тези лампи трябвало да горят три хиляди години.

Древността - Красотата в древна Гърция

Красотата в древна Гърция

22.10.201128498

В древна Гърция имали свои идеали за красота. Според съвременните представи за красота Венера Милоска е с широка талия и малък бюст, а краката й не са достатъчно дълги.

Древността - Древните са използвали биологично оръжие

Древните са използвали биологично оръжие

20.09.201133858

Преди новата ера хетите в Мала Азия открили властта на заразата и разпространили чума във вражеските територии. Биологичното оръжие е било забранено през 1972 година с Женевския протокол.

На актуалната подстраница ще откриеш избрани любопитни теми и публикации на тема Древността. Екипът на Съновник.бг се стреми да въвежда редовно любопитни текстове относно Древността. Пишете ни ако имате предложения или критики, ще се радваме да разширим показаните статии за Древността. Съновник.бг - сайт за тълкуване на сънища, загадки, мистика и Древността. Древността, идеи и потребителски оценки.