Легендата за Прометей

Легендата за Прометей

0

Легендата за Прометей е достигнала до нас благодарение на древногръцките митове. Титанът Прометей е този, който е дарил на хората огъня, но е платил за това много висока цена и хората носят пръстен в негова чест.

1

Древногръцки митове

Древногръцки митове - Най-новите заглавия и статии. Мистика, загадки и всичко касещо Древногръцки митове. Материали за Древногръцки митове от Средновековието до наше време. Феномени, загадки, паранормални явления и Древногръцки митове.
Древногръцки митове - Най известните древногръцки митове

Най известните древногръцки митове

10.09.2012111771

Сред най-известните митове е този за Дедал и Икар. Митът за Нарцис разказва за самовлюбен младеж, а митът за Прометей - за саможертвата му в името на хората.

На тази страница ще откриеш подбрани любопитни теми и публикации на тема Древногръцки митове. Екипът на Съновник.бг се старае да въвежда редовно любопитни текстове относно Древногръцки митове. Пишете ни ако имате предложения или критики, ще се радваме да разширим показаните статии за Древногръцки митове. Съновник.бг - сайт за тълкуване на сънища, загадки, мистика и Древногръцки митове. Древногръцки митове, идеи и потребителски оценки.