Легендата за Прометей

Легендата за Прометей

0

Легендата за Прометей е достигнала до нас благодарение на древногръцките митове. Титанът Прометей е този, който е дарил на хората огъня, но е платил за това много висока цена и хората носят пръстен в негова чест.

1

Древногръцки богове

Древногръцки богове - Новите теми и материали. Паранормални явления, загадки и всичко за Древногръцки богове. Любопитни статии за Древногръцки богове от древността до днес. Феноменални истории, древни цивилизации, паранормални събития и Древногръцки богове.
Древногръцки богове - Откриха светилище на древногръцки богове в Средна гора

Откриха светилище на древногръцки богове в Средна гора

23.08.201312218

При разкопки в района на връх Кози грамади в Средна гора е открит голям тракийски храм и светилище на древногръцките богове Зевс и Хера. Античните паметници обхващат площ от 50 кв. м.

Древногръцки богове - Най известните древногръцки митове

Най известните древногръцки митове

10.09.2012111771

Сред най-известните митове е този за Дедал и Икар. Митът за Нарцис разказва за самовлюбен младеж, а митът за Прометей - за саможертвата му в името на хората.

Древногръцки богове - Афродита се забърквала в любовни многоъгълници

Афродита се забърквала в любовни многоъгълници

27.05.2010913193

Афродита е богинятя на любовта и красотата в гръцката митология. Според легендите тя е била най-красивата богиня на Олимп. И като истинска богиня на любовта се е замесвала в любовни многоъгълници.

На актуалната страница ще попаднеш на най-новите заглавия и публикации за Древногръцки богове. Нашият екип се стреми да публикува често разнородни материали на тема Древногръцки богове. Пишете ни ако имате коментари или въпроси, ще се радваме да разширим събраните материали за Древногръцки богове. Съновник.бг - портал за интерпретиране на сънища, загадки, мистерии и Древногръцки богове. Древногръцки богове, съвети и мнения.