Митичната история за съзвездието Рак

Митичната история за съзвездието Рак

Съзвездието на Рака е една от най-трудните за различаване небесни контракции на звездния небосклон. Небесната конструкция е най-ярка в полунощ на първата половина на февруари.

1

Древногръцка митология

Древногръцка митология - Актуални заглавия и статии. Мистика, загадки и всичко касещо Древногръцка митология. Материали за Древногръцка митология от древността до днес. Феноменални истории, древни цивилизации, паранормални събития и Древногръцка митология.
Древногръцка митология - Легендата за Прометей

Легендата за Прометей

14.01.201604066

Легендата за Прометей е достигнала до нас благодарение на древногръцките митове. Титанът Прометей е този, който е дарил на хората огъня, но е платил за това много висока цена и хората носят пръстен в негова чест.

Древногръцка митология - Хера - богинята на брака, семейството и ревността

Хера - богинята на брака, семейството и ревността

01.10.201503670

Хера е една от най-могъщите и честни богини – смята се, че няма друг еквивалент в древногръцката митология. Величествена, в дълга разкошна дреха, изтъкана от самата Атина, на колесница, запрегната с два безсмъртни коня, тя слизала от Олимп.

Древногръцка митология - Ахил може да е бил българин

Ахил може да е бил българин

07.02.201405813

Древни керамични плочки от преди 16 века могат да се окажат неоспоримо доказателство, че древногръцкият герой Ахил всъщност е бил българин.

Древногръцка митология - Намериха уникални находки в града на Херкулес

Намериха уникални находки в града на Херкулес

15.12.201303022

В открития през 2000 г. потънал древен град Хераклейон бяха открити уникални древноегипетски находки от френския морски археолог Франк Годио и негови колеги .

Древногръцка митология - Поверия за паяци

Поверия за паяци

07.06.2013033941

Днес, повечето хора смятат, че ако стъпчат насекомото, това ще им донесе лош късмет. Други пък очакват добра новина, ако видят, че насекомото се катери по паяжината си, а трети се подготвят за парични постъпления, ако бъдат полазени от него.

Древногръцка митология - Голямата мечка

Голямата мечка

28.05.201303485

Съзвездието Голямата мечка е известно на хората от древността. Древните гърци са смятали, че съзвездието е самата нимфа Калисто, която е била любима на самия Зевс.

Древногръцка митология - Медуза Горгона

Медуза Горгона

10.10.201206649

Медуза е единствената смъртна от трите чудовищни сестри, които получили в древногръцката митология общото название горгони. Медуза имала способността да превръща в камък всеки, който посмеел да я погледне в очите.

Древногръцка митология - Мита за Херакъл и Тезей

Мита за Херакъл и Тезей

05.09.201206900

Херакъл е най-известния гръцки герой, човек, дарен от Зевс с невероятна сила и смелост, син на Зевс и гръцката царица Алкмена. Тезей е известен древногръцки герой, син на цар Егей.

  • Споделени Истории

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни