Древните български ритуали

Древните български ритуали

2

Един от най-популярните ритуали в България е леенето на куршум против страх. Според установения обичай уплашеният трябва да намери гърмян куршум, да го сложи под възглавницата си и една нощ да преспи над него.

1

Древни ритуали

Древни ритуали - Актуални текстове и публикации. Мистика, загадки и всичко свързано с Древни ритуали. Нашите статии за Древни ритуали от Средновековието до днес. Феномени, исторически факти, паранормални събития и Древни ритуали.
Древни ритуали - Древна гробница проговори за жертвоприношенията в Перу

Древна гробница проговори за жертвоприношенията в Перу

02.07.201304083

Едно откритие, направено преди малко повече от месец може да преобърне представата на хората за жестокостта на инките и корените на човешките жертвоприношения при южноамериканските племена.

Древни ритуали - Осъзнато сънуване или сънуваната истина през вековете до наши дни

Осъзнато сънуване или сънуваната истина през вековете до наши дни

05.04.201305858

Сънищата са интересували хората от незапомнени времена. Осъзнатото сънуване или т. н. сънувана истина не е скорошно откритие. Може да се предполага, че то винаги е съществувало.

Древни ритуали - Зловещи коледни гадания

Зловещи коледни гадания

21.12.201105163

Сред гаданията, които славянските народи правели преди Коледа, има много, които не само учудват, но и стряскат със своите зловещи предсказания за смърт и пожари.

Древни ритуали - Хвърлят бебета за здраве заради древен ритуал

Хвърлят бебета за здраве заради древен ритуал

06.11.201102610

В някои индийски селца от векове съществува традицията да се хвърлят бебета от високо, за да бъдат здрави. Те падат от над десет метра върху опънат плат, който се държи от няколко мъже.