Мистериозни факти за Мачу Пикчу, които не знаете

Мистериозни факти за Мачу Пикчу, които не знаете

0

Призрачните руини на Мачу Пикчу са мечтана дестинация за всеки турист. Те са една от най-големите атракции на Южна Америка и най-известната останка от загиналата Империя на инките.

1

Древни Градове

Какво знаете за древните градове и тяхното наследство? Гибелта и историята на древните градове. Древните градове по нашите земи, в Египет и Азиа. Изгубените градове на древните цивилизации. Избрани материали за древните градове. Древните градове в Амазония и Китай.
Древни градове - Подземният град Деринкую крие много тайни

Подземният град Деринкую крие много тайни

23.10.20160844

Местността Кападокия в Турция е едно от най-загадъчните места в света, което в началото е привличало вниманието заради причудливите скални форми, образувани от взаимодействието между вятъра и вулканичната скала.

Древни градове - Тайнствената столица на запотеките

Тайнствената столица на запотеките

26.06.20160574

Когато се заговори за древните цивилизации на Америка, повечето хора веднага се сещат за ацтеките, маите и инките. Малко известен факт е, че това не са нито най-великите, нито най-древните народи, владеели екзотичните земи на Латинска Америка.

Древни градове - Най-големите градове в света от началото до днес

Най-големите градове в света от началото до днес

01.06.20160624

Безспорно най-големият град в света днес със своите 33 милиона население е Токио, но само преди десет години за короната му спореха Мексико сити и Ню Йорк. Нищо не е вечно. Това са показали бурните събития в човешката история.

Древни градове - Древният град на джуджетата Макхуник побърка археолози

Древният град на джуджетата Макхуник побърка археолози

25.05.201602059

През 40-те години на XX век в пустинята около Шахдад, в провинция Керман в Иран е открит загадъчен град. Селището, което носи името Макхуник, някога е било дом на древна цивилизация на джуджета.

Древни градове - Хората са потомци на анунаките, обитавали тайнствената Нибиру

Хората са потомци на анунаките, обитавали тайнствената Нибиру

18.04.201601018

Според древните шумери обаче нефилимите или анунаките, както те ги наричали, били всъщност коренните обитатели на планетата Нибиру.

Древни градове - Намериха легендарен град от Библията под паркинг

Намериха легендарен град от Библията под паркинг

09.11.201501751

Митична крепост Акра, построена от цар Антиох IV Епифан преди повече от 2000 години, бе открита под паркинг в град Ерусалим.

Древни градове - Мистерията на Дварка, градът на Кришна

Мистерията на Дварка, градът на Кришна

16.06.201511419

Шокът е пълен, когато въглеродното датиране на останките показва, че тези градове са били потопени под водата преди хиляди години, още когато според археолозите градове не са съществували.

Древни градове - Зашеметяващите съкровища на древния град Нимруд

Зашеметяващите съкровища на древния град Нимруд

26.05.201511592

Въпреки че днес малко хора знаят за съществуването и местоположението на град Нимруд, някога, преди почти три хиляди години, той е бил столицата на познатия тогава свят.

Древни градове - Археолози откриха 20-хиляден град под земята

Археолози откриха 20-хиляден град под земята

01.04.201505257

Огромен подземен град откриха археолози в турската провинция Кападокия. Нешънъл Джиографик съобщава, че това е най-голямото открито до момента населено място, намиращо се под земята.

Древни градове - Откриха древен град на цивилизацията на хората-маймуни

Откриха древен град на цивилизацията на хората-маймуни

07.03.201543145

Археолози са направили удивително откритие в сърцето на хондураската джунгла. Те са открили останки от древен град, за който се смята, че е бил обитаван от една от хората-маймуни.

На актуалната страница ще попаднеш на най-новите теми и статии относно Древни градове. Редакторският ни екип се старае да добавя постоянно разнородни материали за Древни градове. Пишете ни ако имате коментари или критика, ще се радваме да разширим събраните материали за Древни градове. Съновник.бг - портал за сънища, загадки, мистерии и Древни градове. Древни градове, снимки и мнения.