Древен град на мъртвите беше открит в Египет

Древен град на мъртвите беше открит в Египет

Дузина саркофази и предмети на изкуството на повече от 2500 години бяха открити в близост до египетския град Миня, намиращ се на 245 км от Кайро по поречието на река Нил.

1

Древни Градове

Какво знаете за древните градове и тяхното наследство? Гибелта и историята на древните градове. Древните градове по нашите земи, в Египет и Азиа. Изгубените градове на древните цивилизации. Избрани материали за древните градове. Древните градове в Амазония и Китай.
Древни градове - Най-старите градове в света

Най-старите градове в света

27.08.201702227

Но в резултат на икономически фактори, войни, конфликти или други обстоятелства постепенно люлките на съвременната цивилизация една по една биват изтривани от лицето на картата.

Древни градове - Градът, който изчезва в пясъците, пази уникални древни ръкописи

Градът, който изчезва в пясъците, пази уникални древни ръкописи

22.06.201701495

Древният град Шингети е заобиколен от пясъците на Сахара и въпреки че се е появил преди близо XII век, все още пази своя специфичен облик и е населяван от няколко хиляди души.

Древни градове - Мистериозни факти за Мачу Пикчу, които не знаете

Мистериозни факти за Мачу Пикчу, които не знаете

04.11.201603964

Призрачните руини на Мачу Пикчу са мечтана дестинация за всеки турист. Те са една от най-големите атракции на Южна Америка и най-известната останка от загиналата Империя на инките.

Древни градове - Подземният град Деринкую крие много тайни

Подземният град Деринкую крие много тайни

23.10.201601257

Местността Кападокия в Турция е едно от най-загадъчните места в света, което в началото е привличало вниманието заради причудливите скални форми, образувани от взаимодействието между вятъра и вулканичната скала.

Древни градове - Тайнствената столица на запотеките

Тайнствената столица на запотеките

26.06.20160795

Когато се заговори за древните цивилизации на Америка, повечето хора веднага се сещат за ацтеките, маите и инките. Малко известен факт е, че това не са нито най-великите, нито най-древните народи, владеели екзотичните земи на Латинска Америка.

Древни градове - Най-големите градове в света от началото до днес

Най-големите градове в света от началото до днес

01.06.201601109

Безспорно най-големият град в света днес със своите 33 милиона население е Токио, но само преди десет години за короната му спореха Мексико сити и Ню Йорк. Нищо не е вечно. Това са показали бурните събития в човешката история.

Древни градове - Древният град на джуджетата Макхуник побърка археолози

Древният град на джуджетата Макхуник побърка археолози

25.05.201602485

През 40-те години на XX век в пустинята около Шахдад, в провинция Керман в Иран е открит загадъчен град. Селището, което носи името Макхуник, някога е било дом на древна цивилизация на джуджета.

Древни градове - Хората са потомци на анунаките, обитавали тайнствената Нибиру

Хората са потомци на анунаките, обитавали тайнствената Нибиру

18.04.201601267

Според древните шумери обаче нефилимите или анунаките, както те ги наричали, били всъщност коренните обитатели на планетата Нибиру.

Древни градове - Намериха легендарен град от Библията под паркинг

Намериха легендарен град от Библията под паркинг

09.11.201502131

Митична крепост Акра, построена от цар Антиох IV Епифан преди повече от 2000 години, бе открита под паркинг в град Ерусалим.

Древни градове - Мистерията на Дварка, градът на Кришна

Мистерията на Дварка, градът на Кришна

16.06.201501582

Шокът е пълен, когато въглеродното датиране на останките показва, че тези градове са били потопени под водата преди хиляди години, още когато според археолозите градове не са съществували.