Шумерите изобретили колелото

Шумерите изобретили колелото

0

Томас Едисон изобретил първата обвивка за шоколадови бонбони, която представлявала парафинова хартия. Най-древното колело в света е било изработено преди петдесет и пет века.

1

Древни Изобретения

Древни Изобретения - Новите заглавия и статии. Паранормални явления, загадки и всичко за Древни Изобретения. Нашите статии за Древни Изобретения от Средновековието до днес. Феномени, древни цивилизации, паранормални събития и Древни Изобретения.
Древни Изобретения - Древния Антикитерски механизъм

Древния Антикитерски механизъм

03.06.201203493

През 1901 г. водолази работят около остров Антикитера и намират останки на подобен на часовников механизъм предмет, на възраст около 2000 години.

Древни Изобретения - Древните изобретения на инките

Древните изобретения на инките

29.05.201225000

Империята на инките се е развивала в Южна Америка – днешни Чили, Еквадор, Аржентина и Колумбия. Успяла да просъществува от 12 век до 1532 г, цивилизацията на инките се смята за една от най-великите.

Древни Изобретения - Древните изобретения на ацтеките

Древните изобретения на ацтеките

15.05.201243812

Ацтеките са били големи изобретатели. По рисунките и описанията на процеса на металолеене, запазени в някои ацтекски писмени документи, се вижда как са работили древните металурзи и бижутери.

Древни Изобретения - Изобретенията на древните римляни

Изобретенията на древните римляни

21.09.201123576

Сред изобретенията на древните римляни е бетонът, от който са правени сгради без арматури като Пантеонът. Куполът, балистата и хидроенергията са изобретени от римляните.

Древни Изобретения - Най-важните изобретения на древните китайци

Най-важните изобретения на древните китайци

21.06.201105103

Древните китайци са изобретили хартията, барута, хвърчилото, сеизмографа, коприната и компаса. Благодарение на коприната имало разбирателство между отделните култури по света.

Древни Изобретения - Императорът на Китай имал собствен хладилник

Императорът на Китай имал собствен хладилник

06.06.201003733

Освен барута и хартията, древните китайци изобретили коприната, компаса и примитивен хладилник. Той представлявал керамични пръстени, през които минавали тръби с течаща вода.

На актуалната подстраница ще се натъкнеш на най-новите любопитни теми и статии на тема Древни Изобретения. Редакторският ни екип се старае да публикува често разнородни материали на тема Древни Изобретения. Пишете ни ако имате коментари или въпроси, ще се радваме да разширим събраните материали за Древни Изобретения. Съновник.бг - портал за интерпретиране на сънища, загадки, мистерии и Древни Изобретения. Древни Изобретения, съвети и мнения.