Животът на древните римляни

Животът на древните римляни

Древните римляни отбелязвали 182 официални празника с театрални представления, по време на които се предлагали екзотични плодове и ястия.

1

Древните римляни

Древните римляни - Новите текстове и материали. Паранормални явления, загадки и всичко свързано с Древните римляни. Материали за Древните римляни от древността до днес. Феномени, исторически факти, паранормални събития и Древните римляни.
Древните римляни - Изобретенията на древните римляни

Изобретенията на древните римляни

21.09.201123610

Сред изобретенията на древните римляни е бетонът, от който са правени сгради без арматури като Пантеонът. Куполът, балистата и хидроенергията са изобретени от римляните.

Древните римляни - Древните чудеса на Рим

Древните чудеса на Рим

10.07.201133389

Рим е изпълнен с чудесата от древността и едно от тях е Колизеумът, където са се срещали в смъртоносна битка гладиаторите и е имало битки на хора с гладни лъвове.

Древните римляни - Денят на Свети Валентин заменил празника на голите римляни

Денят на Свети Валентин заменил празника на голите римляни

14.02.201101702

Денят на Свети Валентин сложил край на древноримските празници, известни като Луперкалии, по време на които голи мъже биели с бичове жени, за да заченат.

Sanovnik bg е българският онлайн съновник за Вашите сънища с постоянно актуализиращ се речник. В подробният съновник можете да намерите тълкуване на сънищата от Нас и нашите читатели. Тъй като сънищата на всеки човек, както и тяхното значение, могат да се различават, съновник.бг не носи отговорност за истинността на тълкуваните сънища или нанесени вреди на трети лица в следствие на публикувани материали в настоящият съновник и портал. Съновник бг е съновник на старите баби, мистерии, феномени и още нещо...