Агрипина Младша: най-трудната за убиване жена в Древен Рим

Агрипина Младша: най-трудната за убиване жена в Древен Рим

Твърди се, че докато се борила тронът да бъде завещан на сина ѝ, Агрипина отишла при гадател и го попитала дали ще стане император. Той й отговорил, че ще стане, но ще убие майка си. Думите ѝ били: Нека я убие, стига да властва!

1

Древен рим

Древен рим - Най-новите теми и материали. Мистика, загадки и всичко касещо Древен рим. Материали за Древен рим от Средновековието до наше време. Феноменални истории, загадки, паранормални явления и Древен рим.
Древен рим - Кои са били най-големите и смели врагове на Древен Рим

Кои са били най-големите и смели врагове на Древен Рим

02.05.201704896

За осемте столетия, в които растяла и процъфтявала Римската цивилизация, тя унищожила стотици други. През този дълъг период от време стотици мъже и жени се изправяли смело пред римските легиони в името на свободата и в опит да спрат напора на великия град

Древен рим - Отвратителните факти за Древен Рим, които не се учат в училище

Отвратителните факти за Древен Рим, които не се учат в училище

20.04.2017010672

В Древността Рим е бил средище на цивизация и култура или поне така пише в учебниците по история. Истината обаче е, че древните римляни спазвали и традиция, които са в пълен разрез с представата за цивилизованост.

Древен рим - Весталките – най-могъщите жени на древността

Весталките – най-могъщите жени на древността

23.02.20170790

Във времената, в които положението на жените било сходно с това на робите и селскостопанските животни, имало група жени, които стояли почти на върха на обществото. Това били весталките – жриците на римската богиня Веста.

Древен рим - Кой кой е сред древноримските богове?

Кой кой е сред древноримските богове?

10.06.201601038

Вярванията на древните римляни са отразени в Римската митология. В някои предания тя е близка с окултизма, а в други се срещат заемки от Гръцката митология.

Древен рим - Нова теория: Римляните открили Америка

Нова теория: Римляните открили Америка

02.04.20160832

Христофор Колумб стъпва на Бахамите през 1492 година. Дълго време всички смятаха, че той е първият неместен човек, акостирал на бреговете на Северна или Южна Америка. Дали това е така?

Древен рим - Цезаровото сечение не е кръстено на Гай Юлий Цезар

Цезаровото сечение не е кръстено на Гай Юлий Цезар

03.04.201402440

Въпреки че тази хипотеза от години циркулира не само в публичното пространство, но може да бъде прочетена и в редица авторитетни издания, в т. ч. и Оксфордския речник, тя не е вярна.

Древен рим - Спартак оживява в родното си село Склаве

Спартак оживява в родното си село Склаве

28.08.201302967

На централния площад в село Склаве легендата за Спартак ще оживее с нова сила. От кметството са изготвили дългосрочен проект, който ще превърне санданското село в атрактивна лятна дестинация.

Древен рим - Открития в пустинята Гоби

Открития в пустинята Гоби

02.06.201306896

Провежданите разкопки и проучвания са в село Лицян, провинция Ханус. То е разположено в самата периферия на пустинята, в северозападен Китай. Направени са редица ДНК изследвания на местното население.

Древен рим - Любопитни факти от живота на Цезар

Любопитни факти от живота на Цезар

23.12.201204857

Гай Юлий Цезар е бил роден с цезарово сечение, откъдето са корените на този медицински термин. Според историците Цезар е страдал от зависимост към алкохола, както и от епилептични припадъци.

Древен рим - Любопитни факти от живота на Калигула

Любопитни факти от живота на Калигула

22.12.201206090

Когато Калигула станал на три години, той станал талисман за армията на баща си. Той живеел на съпружески начала с трите си сестри, а любимата си сестра – Друзила разделил с мъжа й и обявил, че тя е законната му съпруга.

  • Споделени Истории

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни