Проклятие за глупост тегне над колумбийско село

Проклятие за глупост тегне над колумбийско село

Жителите на колумбийското Ярумал са генетично предразположени към развитието на деменция, заради което се казва, че над селото тегне проклятието La Bobera, което се превежда като глупост или безразсъдство.

1

Деменция

Деменция - Новите заглавия и статии. Мистерии, загадки и всичко на тема Деменция. Любопитни статии за Деменция от вековете до днес. Феномени, исторически факти, паранормални събития и Деменция.
Деменция - Причините за безсъние и нарушение на съня

Причините за безсъние и нарушение на съня

19.03.2014014025

Изучавайки сънищата, учените са установили интересни, често необясними, а понякога просто интригуващи факти. Младите хора обикновено се оплакват от трудно заспиване, а по-възрастните - от събуждане през нощта.

Деменция - Трикове за подобряване на паметта

Трикове за подобряване на паметта

29.01.201105991

За да намалите риска от деменция, редовно решавайте кръстословици и судоку. Старите хора трябва да се хранят пет пъти дневно, за да поддържат свежа паметта си. Мигрената спомага за запомняне.

Деменция - Гените ви решават дали ще живеете дълго

Гените ви решават дали ще живеете дълго

06.07.2010012702

Гените предопределят дали е планирано животът ви да е дълъг. Всичко зависи от генетичните маркери, които освен че дават дълъг живот, защитават старите хора от болести на сърцето и деменция.

Деменция - Не спете много, за да не оглупеете

Не спете много, за да не оглупеете

20.09.200909133

При хората, които спят повече от десет часа, рискът от оглупяване е по-голям. Дългият сън е предпоставка за развитие на деменция. Пушенето и консумацията на алкохол също влияят.