Александър Македонски по пътя на славата

Александър Македонски по пътя на славата

3

На 20-годишна възраст Александър е коронясан. Когато седнал на трона, той наследил велика армия и сериозни политически вълнения. Александър Македонски е един от най-великите пълководци

1

Дарий

Дарий - Новите текстове и статии. Необясними явления, загадки и всичко относно Дарий. Любопитни статии за Дарий от вековете до днес. Феномени, исторически факти, паранормални събития и Дарий.
Дарий - Александър Македонски - въплъщение на ужаса в Азия

Александър Македонски - въплъщение на ужаса в Азия

11.06.2010107590

Александър Велики се превръща във въплъщение на ужаса за цяла Азия. През декември 332 г. пр. Христа той влиза в Египет. Той разкрива египетската цивилизация пред останалия свят.

Дарий - Персийската империя

Персийската империя

16.07.200918443

Наименованието Персийска империя се отнася до различните династии, управлявали Персия. Кир Велики е основателят на Персийската империя, днешен Иран. Управлението на Дарий I и златният период.

Дарий - Александър Македонски и завладяването на Египет

Александър Македонски и завладяването на Египет

31.01.200903305

След поредица свирепи победи Александър Македонски бил готов да тръгне срещу Египет - една от най-великите империи, познати на света.

Дарий - Александър Македонски и падането на Персия

Александър Македонски и падането на Персия

30.01.200904017

Александър Македонски решил да завоюва целия свят. В природата на Александър било да изследва нови територии, но светът се оказал много по-голям, отколкото той предполагал.

Дарий - Александър Македонски - опустошителят на Газа

Александър Македонски - опустошителят на Газа

28.01.200903475

През Газа преминават много завоеватели, но Александър Велики е първият, който опустошава града до основи.

Sanovnik bg е българският онлайн съновник за Вашите сънища с постоянно актуализиращ се речник. В подробният съновник можете да намерите тълкуване на сънищата от Нас и нашите читатели. Тъй като сънищата на всеки човек, както и тяхното значение, могат да се различават, съновник.бг не носи отговорност за истинността на тълкуваните сънища или нанесени вреди на трети лица в следствие на публикувани материали в настоящият съновник и портал. Съновник бг е съновник на старите баби, мистерии, феномени и още нещо...