Александър Македонски по пътя на славата

Александър Македонски по пътя на славата

3

На 20-годишна възраст Александър е коронясан. Когато седнал на трона, той наследил велика армия и сериозни политически вълнения. Александър Македонски е един от най-великите пълководци

1

Дарий

Дарий - Новите текстове и статии. Необясними явления, загадки и всичко относно Дарий. Любопитни статии за Дарий от вековете до днес. Феномени, исторически факти, паранормални събития и Дарий.
Дарий - Александър Македонски - въплъщение на ужаса в Азия

Александър Македонски - въплъщение на ужаса в Азия

11.06.2010107563

Александър Велики се превръща във въплъщение на ужаса за цяла Азия. През декември 332 г. пр. Христа той влиза в Египет. Той разкрива египетската цивилизация пред останалия свят.

Дарий - Персийската империя

Персийската империя

16.07.200918335

Наименованието Персийска империя се отнася до различните династии, управлявали Персия. Кир Велики е основателят на Персийската империя, днешен Иран. Управлението на Дарий I и златният период.

Дарий - Александър Македонски и завладяването на Египет

Александър Македонски и завладяването на Египет

31.01.200903281

След поредица свирепи победи Александър Македонски бил готов да тръгне срещу Египет - една от най-великите империи, познати на света.

Дарий - Александър Македонски и падането на Персия

Александър Македонски и падането на Персия

30.01.200944000

Александър Македонски решил да завоюва целия свят. В природата на Александър било да изследва нови територии, но светът се оказал много по-голям, отколкото той предполагал.

Дарий - Александър Македонски - опустошителят на Газа

Александър Македонски - опустошителят на Газа

28.01.200963445

През Газа преминават много завоеватели, но Александър Велики е първият, който опустошава града до основи.

  • Споделени Истории

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни

На текущата подстраница ще попаднеш на последните теми и статии относно Дарий. Редакторският ни екип се старае да добавя постоянно разнородни материали за Дарий. Пишете ни ако имате коментари или критика, ще се радваме да разширим събраните материали за Дарий. Съновник.бг - портал за сънища, загадки, мистерии и Дарий. Дарий, снимки и мнения.