Кои бяха най-големите научни открития за 2016 година

Кои бяха най-големите научни открития за 2016 година

0

Няколко научни открития бяха истински пробив през 2016 година, а списание Сайънс събира най-големите от тях, които могат да променят напълно познатия ни свят.

1

ДНК

ДНК - Най-новите текстове и статии. Паранормални явления, загадки и всичко касещо ДНК. Материали за ДНК от Средновековието до наше време. Феноменални истории, загадки, паранормални явления и ДНК.
ДНК - Разгадаха защо човешката еволюция е спряла!

Разгадаха защо човешката еволюция е спряла!

20.05.20160469

Докато животът на Земята продължава да се развива постоянно, генетичният код, който стои в основата му, не се е променил в последните няколко милиарда години. В един момент в историята на планетата еволюцията просто е спряла

ДНК - На тайна среща обсъдиха създаването на изкуствен човешки геном

На тайна среща обсъдиха създаването на изкуствен човешки геном

19.05.20160346

В началото на месец май около 150 учени, адвокати и предприемачи се срещнаха на тайна среща, за да обсъдят възможността за създаване на изцяло синтетичен човешки геном.

ДНК - Ще можем ли в скоро време да хакнем човешкото тяло?

Ще можем ли в скоро време да хакнем човешкото тяло?

06.04.20160355

Усилието да се впрегне силата на живите клетки направи огромна крачка напред благодарение на нов метод, който е на път да направи революция в синтетичната биология. Учените са успели буквално да хакнат жива клетка

ДНК - Учени: Децата на бъдещето ще имат по 32 родители

Учени: Децата на бъдещето ще имат по 32 родители

03.04.20160502

Научните постижения скоро ще позволят на децата да имат произволен брой родители, предупреждават правни експерти. Мултиродителството е просто въпрос на време, показват опити

ДНК - Имаме най-сходно ДНК с италианците

Имаме най-сходно ДНК с италианците

12.10.20150859

Противно на ширещото се в обществото мнение и на историческите анали, най-близкият народ по кръв до българите е италианският. Неочакваната новина съобщи световноизвестният генетик професор Давид Карамели.

ДНК - Забележителните открития, направени под влиянието на наркотици

Забележителните открития, направени под влиянието на наркотици

09.10.201501237

Широко разпространяван мит е, че някои забранени стимуланти могат да провокират до такава степен креативността на един човек, че той да стигне велики научни открития, засягащи цялото човечество.

ДНК - Революционно: В бъдеще съхраняваме всички данни в ДНК

Революционно: В бъдеще съхраняваме всички данни в ДНК

20.08.20150339

В бъдеще ще съхраняване всички данни, цялата информация, които са ни нужни в човешкото ДНК. Революционното откритие е дело на учени от Федералния технологичен институт на Швейцария.

ДНК - Почитат момченце в Индия с 4 ръце и крака като божество

Почитат момченце в Индия с 4 ръце и крака като божество

14.05.201501584

Новородено момченце в Индия с по 4 ръце и крака се счита за превъплъщение на божеството Ганеши – богът със слонска глава. Детето се е родило в град Думри Исри и хиляди вярващи се стичат да го видят.

ДНК - Космически кораби пренасят човешка ДНК на други планети?

Космически кораби пренасят човешка ДНК на други планети?

11.12.201401602

Молекули ДНК били захванати на различни места по повърхността на изстреляна в Космоса капсула. Когато се завръща обратно на Земята, учените с изненада установяват, че тези молекули са оцелели.

ДНК - Готвят клонинги на Майкъл Джексън

Готвят клонинги на Майкъл Джексън

01.11.201421023

Майкъл Джексън си отиде от този свят преди пет години. В годините преди неговата кончина, той е дал милиони долари на европейски учени, извършващи необичайни генетични проучвания, за да създадат негови копия.

На актуалната страница ще попаднеш на най-новите заглавия и публикации на тема ДНК. Екипът на Съновник.бг се стреми да въвежда редовно любопитни текстове относно ДНК. Пишете ни ако имате предложения или критики, ще се радваме да разширим показаните статии за ДНК. Съновник.бг - сайт за тълкуване на сънища, загадки, мистика и ДНК. ДНК, идеи и потребителски оценки.