Най-старите градове в света

Най-старите градове в света

Но в резултат на икономически фактори, войни, конфликти или други обстоятелства постепенно люлките на съвременната цивилизация една по една биват изтривани от лицето на картата.

1

Градове

Градове - Последните теми и статии. Мистика, загадки и всичко относно Градове. Материали за Градове от Средновековието до наше време. Феноменални истории, загадки, паранормални явления и Градове.
Градове - Най-големите градове в света от началото до днес

Най-големите градове в света от началото до днес

01.06.201601045

Безспорно най-големият град в света днес със своите 33 милиона население е Токио, но само преди десет години за короната му спореха Мексико сити и Ню Йорк. Нищо не е вечно. Това са показали бурните събития в човешката история.

Градове - Повишаване на морското равнище заплашва цели градове

Повишаване на морското равнище заплашва цели градове

16.05.201401817

Американските учени предупреждават, че ледниците в района на Антарктика са започнали тревожно да се топят, което може видимо да повиши морското равнище.

Градове - Спътникови снимки разкриха непознати градове

Спътникови снимки разкриха непознати градове

03.05.201403266

Спътникови снимки, направени през годините на Студената война, разкриха непознати до момента градове, пътища и канали и древни паметници в Близкия изток.

Градове - Катманду - от легендите до модерността

Катманду - от легендите до модерността

04.03.20140874

Катманду, който е известен и като Канипур, е столица и най-голям град в Непал. Той е с население от над 1 мнлн. души и е единственият метрополитен град в държавата.