Откриха школа за гладиатори

Откриха школа за гладиатори

1

Край Виена са открити руините на гладиаторска школа, която може би ще се окаже най-голямата в света. Тя имала четиридесет стаи за живеене на гладиаторите, голяма баня и тренировъчна зала.

1

Гладиатори

Гладиатори - Актуални текстове и публикации. Паранормални явления, загадки и всичко касещо Гладиатори. Любопитни статии за Гладиатори от вековете до днес. Феномени, исторически факти, паранормални събития и Гладиатори.
Гладиатори - Древните чудеса на Рим

Древните чудеса на Рим

10.07.201133360

Рим е изпълнен с чудесата от древността и едно от тях е Колизеумът, където са се срещали в смъртоносна битка гладиаторите и е имало битки на хора с гладни лъвове.

Гладиатори - Гробище на гладиатори изникна в Англия

Гробище на гладиатори изникна в Англия

22.06.201002745

Скелетите на около 80 римски гладиатори, повечето от които обезглавени, бяха открити в град Йорк. По останките има многобройни следи от остри оръжия и зъби от лъвове или тигри.

Гладиатори - Откриха първото гробище на гладиатори

Откриха първото гробище на гладиатори

11.11.200903961

Цяло гробище на гладиатори е било намерено в турския град Ефес, един от градовете на Римската империя. В могилата е имало общо 67 скелета на хора от 20 до 30 годишна възраст.

Гладиатори - Древните Олимпийски игри

Древните Олимпийски игри

18.07.200918189

Първите Олимпийски игри се състояли в полетата на Олимпия в древна Гърция. За да няма измами състезателите тичали голи, а на жените било забранено гледат. Римляните пък въвели гладиаторите.

В Съновник.бг на тази страница ще откриеш най-новите материали и статии относно Гладиатори. Редакторският ни екип се старае да добавя постоянно различни материали за Гладиатори. Пишете ни ако имате коментари или критика, ще се радваме да разширим събраните материали за Гладиатори. Съновник.бг - портал за сънища, загадки, мистерии и Гладиатори. Гладиатори, снимки и отзиви.