Откриха школа за гладиатори

Откриха школа за гладиатори

1

Край Виена са открити руините на гладиаторска школа, която може би ще се окаже най-голямата в света. Тя имала четиридесет стаи за живеене на гладиаторите, голяма баня и тренировъчна зала.

1

Гладиатори

Гладиатори - Актуални текстове и публикации. Паранормални явления, загадки и всичко касещо Гладиатори. Любопитни статии за Гладиатори от вековете до днес. Феномени, исторически факти, паранормални събития и Гладиатори.
Гладиатори - Древните чудеса на Рим

Древните чудеса на Рим

10.07.201133390

Рим е изпълнен с чудесата от древността и едно от тях е Колизеумът, където са се срещали в смъртоносна битка гладиаторите и е имало битки на хора с гладни лъвове.

Гладиатори - Гробище на гладиатори изникна в Англия

Гробище на гладиатори изникна в Англия

22.06.201002760

Скелетите на около 80 римски гладиатори, повечето от които обезглавени, бяха открити в град Йорк. По останките има многобройни следи от остри оръжия и зъби от лъвове или тигри.

Гладиатори - Откриха първото гробище на гладиатори

Откриха първото гробище на гладиатори

11.11.200903985

Цяло гробище на гладиатори е било намерено в турския град Ефес, един от градовете на Римската империя. В могилата е имало общо 67 скелета на хора от 20 до 30 годишна възраст.

Гладиатори - Древните Олимпийски игри

Древните Олимпийски игри

18.07.200908234

Първите Олимпийски игри се състояли в полетата на Олимпия в древна Гърция. За да няма измами състезателите тичали голи, а на жените било забранено гледат. Римляните пък въвели гладиаторите.

Sanovnik bg е българският онлайн съновник за Вашите сънища с постоянно актуализиращ се речник. В подробният съновник можете да намерите тълкуване на сънищата от Нас и нашите читатели. Тъй като сънищата на всеки човек, както и тяхното значение, могат да се различават, съновник.бг не носи отговорност за истинността на тълкуваните сънища или нанесени вреди на трети лица в следствие на публикувани материали в настоящият съновник и портал. Съновник бг е съновник на старите баби, мистерии, феномени и още нещо...