Уилям Сидис – неразбраният гений, който умря в самота

Уилям Сидис – неразбраният гений, който умря в самота

Американецът Уилям Сидис е бил истинско дете чудо. Можел е да чете на 18-месечна възраст, а на 11 години е бил студент от Харвард, но липсата му на социални умения се оказва пагубна за неговия интелект.

1

Гении

Гении - Последните заглавия и статии. Мистика, загадки и всичко свързано с Гении. Любопитни статии за Гении от вековете до наше време. Феноменални истории, исторически факти, паранормални явления и Гении.
Гении - Странностите на Айнщайн, за които са знаели само неговите близки

Странностите на Айнщайн, за които са знаели само неговите близки

05.05.201801648

Името Алберт Айнщайн е синоним за гений и въпреки че постиженията му във физиката са неоспорими, у дома той е показвал доста по-различно лице. Към най-близките си хора той е бил доста суров.

Гении - Това 11-годишно момиченце е най-младият гений в Америка

Това 11-годишно момиченце е най-младият гений в Америка

26.11.20170424

Гитанджали Рао е само на 11 години, но вече притежава първата си научна награда за свое изобретение. Момичето е станало победител на тазгодишния конкурс за млади учени Discovery Education 3M Young Scientist Challenge.

Гении - Поредният разбит мит – психопатите не са гении!

Поредният разбит мит – психопатите не са гении!

27.01.20170439

В представите на обществото повечето психопати масови убийци са зли гении. Но експерти от Харвардския университет успяха да разбият дълго битувалия мит за Ханибал Лектър от култовия филм Мълчанието на агнетата.

Гении - Хокинг: Ново хапче за поумняване ще преобърне света

Хокинг: Ново хапче за поумняване ще преобърне света

18.11.20160683

Видният британски космолог Стивън Хонинг заяви в интервю за Форбс, че е изобретено ново хапче-чудо, което може да прави хората по-умни. Самият Хокинг го пие и казва, че е отключил неподозирани умствени способности.

Гении - Гении, които дължат своето вдъхновение на наркотиците

Гении, които дължат своето вдъхновение на наркотиците

07.10.201601063

Докато употребата на наркотици със сигурност води до няколко очевидни риска, има много примери как гении в сферата на изкуството и науката са ползвали забранените субстанции като форма на вдъхновение.

Гении - Небивали факти за изобретенията и техните откриватели

Небивали факти за изобретенията и техните откриватели

25.05.20160670

Къде ли щеше да е днес човечеството, ако не бяха великите му умове – изобретателите? Техният гений и нови начини за възприемане на света създават нови технологии и генерират по-лесни начини за правене на нещата.

Гении - Отключете гения си с химикалка и малко коте!

Отключете гения си с химикалка и малко коте!

18.05.20160840

Има буквално хиляди изследвания и доклади как може да се подобри мозъчната дейност на човек, така че той да стане по-умен. Има и няколко съвсем прости трика, чрез които можете да отключите вътрешния си гений.

Гении - Кои са най-големите гении и знаменитости сред зодиите

Кои са най-големите гении и знаменитости сред зодиите

20.12.2015036724

Анализ на учения Марк Хамилтън от университета на Кънектикът стига до заключението, че 5 от зодиакалните знаци в хороскопа са с най-високи шансове за слава. До резултатите се стига след мащабно проучване.

Гении - Момченце само на 19 месеца вече може да чете

Момченце само на 19 месеца вече може да чете

25.11.201503039

Малкият гений Картър Уайтсайд за гордост на майка си Латоя се е научил да чете на възраст от само 19 месеца. На видео, публикувано от майката, се вижда как бебето-вундеркинд без проблеми прочита думи върху картончета

Гении - Забележителните открития, направени под влиянието на наркотици

Забележителните открития, направени под влиянието на наркотици

09.10.201501485

Широко разпространяван мит е, че някои забранени стимуланти могат да провокират до такава степен креативността на един човек, че той да стигне велики научни открития, засягащи цялото човечество.