Ето защо човекът е най-висшата твар

Ето защо човекът е най-висшата твар

Учени от университета Джордж Вашингтон в САЩ са изследвали над 200 човешки и 200 маймунски мозъци. При хората повечето били близнаци, а шимпанзетата – братовчеди. Резултатите ясно показали, че. . .

1

Гени

Гени - Последните теми и статии. Мистика, загадки и всичко касещо Гени. Материали за Гени от Средновековието до наше време. Феноменални истории, загадки, паранормални явления и Гени.
Гени - Разгадаха защо човешката еволюция е спряла!

Разгадаха защо човешката еволюция е спряла!

20.05.20160674

Докато животът на Земята продължава да се развива постоянно, генетичният код, който стои в основата му, не се е променил в последните няколко милиарда години. В един момент в историята на планетата еволюцията просто е спряла

Гени - Половината от хората в Западна Европа са наследници на 1 човек

Половината от хората в Западна Европа са наследници на 1 човек

29.04.20160724

Оказва се, че половината от хората в Западна Европа са потомци на митичен цар, живял по времето на Бронзовата епоха преди около 4000 години. Това показват резултатите от наскоро приключилото най-мащабно изследване на глобалните генетични вариации

Гени - Учени: Децата на бъдещето ще имат по 32 родители

Учени: Децата на бъдещето ще имат по 32 родители

03.04.20160671

Научните постижения скоро ще позволят на децата да имат произволен брой родители, предупреждават правни експерти. Мултиродителството е просто въпрос на време, показват опити

Гени - Смъртоносни бактерии нападат планетата ни!

Смъртоносни бактерии нападат планетата ни!

02.12.201501256

Неуловима бактерия напада планетата ни. Опасният микроорганизъм вече е открит в животни и проби от болни хора.

Гени - Имаме най-сходно ДНК с италианците

Имаме най-сходно ДНК с италианците

12.10.201501040

Противно на ширещото се в обществото мнение и на историческите анали, най-близкият народ по кръв до българите е италианският. Неочакваната новина съобщи световноизвестният генетик професор Давид Карамели.

Гени - Политическите убеждения заложени в гените?

Политическите убеждения заложени в гените?

10.10.20150281

Според учени от Кралското научно дружество на Великобритания политическите убеждения при човека са заложени в гените. Според тях решението на коя партия да симпатизираме не се определя толкова от семейната и заобикалящата среда, а от човешката биология.

Гени - Белезите от Холокоста се предават генетично

Белезите от Холокоста се предават генетично

26.08.201501355

Според учени от катедра Генетика към университетската болницата Маунт Синай в Ню Йорк травмите, причинени от ужасите през Холокоста, се предават на децата и внуците на преживелите съвременници на еврейския геноцид, съобщава вестник Гардиан.

Гени - Поспаливите имат по-развито въображение

Поспаливите имат по-развито въображение

09.08.201504982

Поспаливостта може и да е свързана с таланти. Поспаливите са по-талантливи от ранобудните. Ранното ставане се дължи на гени, различно ниво на хормони, което влияе на работоспособостта.

Гени - Почитат момченце в Индия с 4 ръце и крака като божество

Почитат момченце в Индия с 4 ръце и крака като божество

14.05.201501827

Новородено момченце в Индия с по 4 ръце и крака се счита за превъплъщение на божеството Ганеши – богът със слонска глава. Детето се е родило в град Думри Исри и хиляди вярващи се стичат да го видят.

Гени - Учени възкресяват Вълнестите мамути, изчезнали преди хилядолетия

Учени възкресяват Вълнестите мамути, изчезнали преди хилядолетия

02.04.20150891

Учени от Харвардския университет са на път да направят нещо, което до този момент се е считало за научна фантастика – да възкресят изчезнал биологичен вид.