Бягство на атмосферата или как Земята бавно се превръща в Марс

Бягство на атмосферата или как Земята бавно се превръща в Марс

Всяка минута 181 кг водород и почти 3 кг хелий бягат от земната атмосфера в космоса. Според експерт този процес, известен като атмосферно бягство, един ден може да доведе до края на живота на нашата планета

1

Водород

Водород - Последните текстове и публикации. Паранормални явления, загадки и всичко за Водород. Материали за Водород от Средновековието до наше време. Феноменални истории, загадки, паранормални явления и Водород.
Водород - Учени: Гладно червено джудже превърна планета в комета

Учени: Гладно червено джудже превърна планета в комета

07.07.20150448

Газовия гигант Gliese 436b представлява своеобразно подобие на комета, благодарение на ненаситността на нейната звезда, чието рентгеново излъчване буквално откъсва хиляди тонове водород всяка секунда от атмосферата на планетата.

Водород - Марсианците са дишали водород?

Марсианците са дишали водород?

11.06.201302073

Ако Марс крие под повърхността си по-топли температури и вода в течно състояние, е напълно възможно марсиански форми на живот, които дишат водород, да процъфтяват и да се развиват.

Водород - Мистериозната антиматерия

Мистериозната антиматерия

22.09.201203332

За първи път в историята на човечеството учени успяха да задържат за дълго време иначе неуловимите атоми на антиматерията. Антиматерията е огледална на познатата ни материя

Водород - Какво ще се случи със Земята, когато Слънцето угасне?

Какво ще се случи със Земята, когато Слънцето угасне?

21.02.2011010769

Слънцето изчерпва запасите си от хелий и водород и в следващите няколко милиарда години ще умре, но преди това ще унищожи живота на Земята, като изпари цялата вода на планетата.

Водород - Откриха живот на спътник на Сатурн?

Откриха живот на спътник на Сатурн?

21.07.201005159

От НАСА откриха следи от живот на спътника на Сатурн - Титан. Водородът в атмосферата му се използва от биологични форми по аналогичен начин, както на Земята живите организми дишат кислород.