Рептилите са сред нас! Ето как да ги разпознаете

Рептилите са сред нас! Ето как да ги разпознаете

Според някои конспиратори рептилите са далечни потомци на динозаврите, а други са на мнение, че те идват от друга планета.

1

Влечуги

Влечуги - Последните заглавия и материали. Мистика, загадки и всичко за Влечуги. Материали за Влечуги от Средновековието до наше време. Феноменални истории, загадки, паранормални явления и Влечуги.
Влечуги - Защо хората нямат опашки?

Защо хората нямат опашки?

10.12.20160459

Защо хората нямат опашки? Нова светлина върху този въпрос и човешката еволюция като цяло дават откритите наскоро фосилизирани останки на риба, плавала преди 350 милиона години в праисторическите морета.

Влечуги - Гигантски гущери заплашвали кроманьонците в Австралия

Гигантски гущери заплашвали кроманьонците в Австралия

05.10.20150612

Първите хора, стъпили в Австралия пред повече от 50 века, е трябвало да извоюват мястото си на континента от гигантски земни влечуги, властвали до тогава там. Това не е сценарий за научнофантастичен филм, а резултат от археологическо проучване

Влечуги - Откриха птерозавър с глава, приличаща на пеперуда

Откриха птерозавър с глава, приличаща на пеперуда

19.08.201401495

Новооткритият Caiuajara dobruskii е разполагал с костно образувание на главата, подобно на гребен, което силно напомня крило на пеперуда.

Влечуги - Учени: Динозаврите са били топлокръвни животни!

Учени: Динозаврите са били топлокръвни животни!

23.07.201301159

Според професор Роджър Сиймур от Университета по естествени науки в Аделаида, Австралия динозаврите да били топлокръвни същества подобно на далечните си родственици птиците и бозайниците.

Влечуги - Изчезналите видове животни

Изчезналите видове животни

17.05.201303814

С еволюцията, която Земята претърпява във всеки един момент, милиони видове животни, били те бозайници, влечуги, земноводни, птици, риби и членестоноги, претърпяват своя апогей и после измират.

Влечуги - Интересни факти за змиите

Интересни факти за змиите

14.08.201107345

Змиите могат да оцелеят, без да се хранят, няколко месеца. Гърмящата змия изяжда малките си и част от яйцата, за да се възстанови след гладуването по време на топлене на яйцата.

Влечуги - Зверове и дракони - как реалността създава митове

Зверове и дракони - как реалността създава митове

23.03.201103804

Драконите и други митични същества вероятно са създадени на базата на истински животни, каквито са например летящите дракони от Югоизточна Азия, якатият дракон и китайските алигатори.

Влечуги - Учените се хванаха за гушите: климатът уморил динозаврите

Учените се хванаха за гушите: климатът уморил динозаврите

30.03.201003026

Сериозните климатични промени, а не астероидът, сблъскъл се със Земята, са главната причина за изчезването на динозаврите, птици птерозаври и други големи влечуги.

Влечуги - Не един, а два астероида затрили динозаврите

Не един, а два астероида затрили динозаврите

21.10.200904706

Според най-новата теория не един, а два огромни астероиди са унищожили динозаврите преди около 65 милиона години. Къде са паднали астероидите и как са приничили смъртта на влечугите.