Защо хората нямат опашки?

Защо хората нямат опашки?

0

Защо хората нямат опашки? Нова светлина върху този въпрос и човешката еволюция като цяло дават откритите наскоро фосилизирани останки на риба, плавала преди 350 милиона години в праисторическите морета.

1

Влечуги

Влечуги - Последните заглавия и материали. Мистика, загадки и всичко за Влечуги. Материали за Влечуги от Средновековието до наше време. Феноменални истории, загадки, паранормални явления и Влечуги.
Влечуги - Гигантски гущери заплашвали кроманьонците в Австралия

Гигантски гущери заплашвали кроманьонците в Австралия

05.10.20150506

Първите хора, стъпили в Австралия пред повече от 50 века, е трябвало да извоюват мястото си на континента от гигантски земни влечуги, властвали до тогава там. Това не е сценарий за научнофантастичен филм, а резултат от археологическо проучване

Влечуги - Откриха птерозавър с глава, приличаща на пеперуда

Откриха птерозавър с глава, приличаща на пеперуда

19.08.201401408

Новооткритият Caiuajara dobruskii е разполагал с костно образувание на главата, подобно на гребен, което силно напомня крило на пеперуда.

Влечуги - Учени: Динозаврите са били топлокръвни животни!

Учени: Динозаврите са били топлокръвни животни!

23.07.201301092

Според професор Роджър Сиймур от Университета по естествени науки в Аделаида, Австралия динозаврите да били топлокръвни същества подобно на далечните си родственици птиците и бозайниците.

Влечуги - Изчезналите видове животни

Изчезналите видове животни

17.05.201353431

С еволюцията, която Земята претърпява във всеки един момент, милиони видове животни, били те бозайници, влечуги, земноводни, птици, риби и членестоноги, претърпяват своя апогей и после измират.

Влечуги - Интересни факти за змиите

Интересни факти за змиите

14.08.201136794

Змиите могат да оцелеят, без да се хранят, няколко месеца. Гърмящата змия изяжда малките си и част от яйцата, за да се възстанови след гладуването по време на топлене на яйцата.

Влечуги - Зверове и дракони - как реалността създава митове

Зверове и дракони - как реалността създава митове

23.03.201133698

Драконите и други митични същества вероятно са създадени на базата на истински животни, каквито са например летящите дракони от Югоизточна Азия, якатият дракон и китайските алигатори.

Влечуги - Учените се хванаха за гушите: климатът уморил динозаврите

Учените се хванаха за гушите: климатът уморил динозаврите

30.03.201012980

Сериозните климатични промени, а не астероидът, сблъскъл се със Земята, са главната причина за изчезването на динозаврите, птици птерозаври и други големи влечуги.

Влечуги - Не един, а два астероида затрили динозаврите

Не един, а два астероида затрили динозаврите

21.10.200904630

Според най-новата теория не един, а два огромни астероиди са унищожили динозаврите преди около 65 милиона години. Къде са паднали астероидите и как са приничили смъртта на влечугите.

В актуалната страница ще се натъкнеш на подбрани любопитни теми и публикации на тема Влечуги. Екипът на Съновник.бг се стреми да въвежда редовно разнообразни текстове относно Влечуги. Пишете ни ако имате предложения или критики, ще се радваме да разширим показаните статии за Влечуги. Съновник.бг - сайт за тълкуване на сънища, загадки, мистика и Влечуги. Влечуги, идеи и класации.