Яйцата на динозаврите са ги убили

Яйцата на динозаврите са ги убили

Някои видове динозаври са се развивали с месеци в яйцето, преди да се излюпят. Периодът е бил между три и шест месеца. Това ги доближава повече до рептилите, отколкото до птиците.

1

Видове динозаври

Видове динозаври - Актуални теми и публикации. Мистика, загадки и всичко за Видове динозаври. Нашите статии за Видове динозаври от Средновековието до днес. Феномени, исторически факти, паранормални събития и Видове динозаври.
Видове динозаври - Бронтозавърът се завръща

Бронтозавърът се завръща

14.04.20150943

Бронтозавърът, най-голямото сухоземно животно, бродило някога на Земята, бе реабилитиран пред научната общност. Специалисти анализират, че възвръщането на доброто име на бронтозавъра е сравнимо с това да бъде възстановен статутът на Плутон като планета

Видове динозаври - Палеонтолози разкриха динозавърска загадка

Палеонтолози разкриха динозавърска загадка

24.10.201402566

Почти цели петдесет години Deinocheirus mirificus представляваше загадка в динозавърската история, казват изследователите на вида, които малко по малко нареждат пъзела.

Видове динозаври - Откриха непознат вид динозавър

Откриха непознат вид динозавър

18.08.201401439

Заради нетипичната форма на костите специалистите стигнали до извода, че става въпрос за древен гущер, принадлежащ към вид, който не е известен все още на палеонтолозите и го нарекли Tambatitanis amicitiae.

Видове динозаври - Глобалното затопляне е факт от хиляди години

Глобалното затопляне е факт от хиляди години

01.12.201301197

Глобалното затопляне е факт и се случва и в момента. То нараства с такива главоломни темпове, че до 2100 г. средните температури ще се повишат с 5°.

Видове динозаври - Откриха нов вид динозавър

Откриха нов вид динозавър

11.11.201302069

Американски учени от щата Юта се натъкнаха на останките на непознат до момента на науката вид динозавър.

Видове динозаври - Динозаврите са виновни за глобалното затопляне

Динозаврите са виновни за глобалното затопляне

21.05.201302138

Газовете, които древните видове тревопасни динозаври са отделяли са главните заподозрени за глобалното затопляне и парниковия ефект - се твърди в публикувано наскоро изследване на британски учени.