Хипатия - единствената жена учен в Средновековието и бруталното ѝ убийство

Хипатия - единствената жена учен в Средновековието и бруталното ѝ убийство

0

И до днес много учени се прекланят през делата на Хипатия, определяна многократно като първата жена учен. Тя се занимавала с физика, математика, философия и астрономия.

1

Вещици

Съществуват ли още вещици? Вещиците от древността до днес. Влиянието на вещиците и тяхната орисия. Многобройни случаи за вещици и шамани. Историята на салемските вещици запазила се до наши дни. Вещиците - тяхното преследване и изгаряне на кладата. Избрани материали и статии за вещици.
Вещици - Призраци бродят в града на вещиците Салем?

Призраци бродят в града на вещиците Салем?

02.05.20170223

Мистериозно явление беше забелязано в американския град Салем, прочул се с лова на вещици в миналото.

Вещици - Вещици от цял свят правят серия от магии на Доналд Тръмп

Вещици от цял свят правят серия от магии на Доналд Тръмп

27.02.20170201

Вещици от цял свят се събраха в петък, 24 февруари, за да направят обща магия на Долалд Тръмп. Избран е бил точно петък, защото е 29-и лунен ден, а Луната е била сърповидна.

Вещици - Магическите свойства на метлата

Магическите свойства на метлата

17.06.201601712

В сферата на магическото метлата най-често се свързва с вещиците. Според легендите, те използвали именно метлите като средство за летене. Този предмет наистина притежава мощни магически свойства. Метлата е символ на домашния уют и семейното щастие и играе

Вещици - Вярата във вещици спира прогреса

Вярата във вещици спира прогреса

13.05.20160378

Вярата във вещици крайно забавя човешкото развитие. Залисани в захласване по свръхестественото, хората подкопават доверието между себе си и в крайна сметка обществото спира прогреса си.

Вещици - Настъпва Валпургиевата нощ - най-тайнствената вечер от годината

Настъпва Валпургиевата нощ - най-тайнствената вечер от годината

30.04.201624672

Вечерта между 30 април и 1 май се почита от света на окултното като Валпургиева нощ и се смята, че в тези часове нечистите сили слизат на Земята.

Вещици - Откриха полумъртво нигерийче, изхвърлено заради вещерство

Откриха полумъртво нигерийче, изхвърлено заради вещерство

17.02.201627225

Малко нигерийче бе открито в кофите за боклук на 31 януари. Две годишното дете е живяло там осем месеца и се е изхранвало основно с червеи.

Вещици - Цяло семейство избити заради вещерство

Цяло семейство избити заради вещерство

25.07.201501359

Цяло семейство бе избито в източна Индия, защото съседите им го заподозрели във вещерство. Трагедията се разиграла в малкото село Лаханда в щата Ориса, Индия.

Вещици - Сборище на вещици организира обред за мир в Украйна

Сборище на вещици организира обред за мир в Украйна

30.04.20150541

2000 вещици, магьосници, екстрасенси и други представители на паранормалния свят организират тази вечер – срещу 30 април и 1 май, масов ритуал за мир в Украйна.

Вещици - Изгориха жена жива в Парагвай - била вещица

Изгориха жена жива в Парагвай - била вещица

15.11.201401326

Адолфина Окампос, която е част от племенна общност в Парагвай, е била изгорена жива, защото е смятана за вещица. Преди около година тълпа от разярени хора в Папуа Нова Гвинея също изгори жена, която смятали за вещица.

Вещици - Зловещите женски призраци

Зловещите женски призраци

10.06.2014185408

Легендата за Кървавата Мери е стряскала не един и двама в продължение на много десетилетия. Призракът на Кърватата Мери преследва тези, които са се осмелили да я повикат.

Имал си сън за Вещици и искаш да знаеш какво символизира? На тази страница ще научиш значението на Вещици в твоя сън. Български Съновник - Вещици.