Вярата във вещици спира прогреса

Вярата във вещици спира прогреса

Вярата във вещици крайно забавя човешкото развитие. Залисани в захласване по свръхестественото, хората подкопават доверието между себе си и в крайна сметка обществото спира прогреса си.

1

Вещарство

Вещарство - Най-новите заглавия и публикации. Необясними явления, загадки и всичко за Вещарство. Нашите статии за Вещарство от древността до наше време. Феноменални истории, древни цивилизации, паранормални явления и Вещарство.
Вещарство - Четири реални истории за вещици

Четири реални истории за вещици

21.08.20131012454

Историите за вещици интригуват хората от древни времена. Винаги се е търсел отговор на въпроса – наистина ли съществуват. Тези същества са спрягани като приказни образи, вечерящи с малки деца и като реално съществуващи жени, осъществяващи връзка с Дявола.

Вещарство - Историята на вещиците и магьосниците

Историята на вещиците и магьосниците

08.04.201346617

Първата вещица в историята е Кирка от Омировия епос. Преданието гласи, че Кирка била много красива. Щом някой мъж чуел омайната и песен, веднага падал подвластен на магията и.

Вещарство - Разкриха средновековни тайни в катедралата в Норич

Разкриха средновековни тайни в катедралата в Норич

19.03.201305067

Истинската тръпка при откритията се появява, при откриването на неизвестен досега средновековен надпис. Той може да се види само със специално осветление.

Вещарство - Преследването на вещиците през Средновековието

Преследването на вещиците през Средновековието

15.01.201304541

Уличаването и идеята, че вещиците са зло започнали от църквата, но преследването им, може да се разглежда и като съвместен акт между мъже и жени на местно ниво. Хиляди жени намерили смъртта си по време на лова на вещици

Вещарство - Черната котка - лош късмет или просто суеверия?

Черната котка - лош късмет или просто суеверия?

22.01.2011026147

Черната котка има забележителна история. Според легендите и суеверията черната котка е свещенна в Древен Египет. В други страни се смята за приятел на вещиците, и били изгаряни с тях при вещарство.