В най-критичния си период Клод Моне горил картините си

В най-критичния си период Клод Моне горил картините си

0

Художникът Клод Моне е име, което се е превърнало в икона за изобразителното изкуство. И като всеки артист, преминал през трудни моменти, той е стигал до крайности.

1

Велики художници

Велики художници - Новите текстове и материали. Паранормални явления, загадки и всичко относно Велики художници. Материали за Велики художници от вековете до днес. Феномени, загадки, паранормални събития и Велики художници.
Велики художници - Интересни факти за великите художници

Интересни факти за великите художници

20.01.201701790

Всеки човек е творчески настроено същество. Имаме дарбата да променяме света около нас с цел да го направим по-красив, уютен и наш. Има обаче някои хора, чиито творби остават вечни, за поколения и поколения напред.

Велики художници - Нов шедьовър на да Винчи бе намерен случайно

Нов шедьовър на да Винчи бе намерен случайно

15.12.20160501

Рисунка на гения Леонардо да Винчи на стойност 15 милиона евро е била намерена случайно от френски пенсионер в Париж. Мъжът бил пенсиониран лекар и получил рисунката като наследство от покойния си баща.

Велики художници - Истината за ухото на Ван Гог излезе наяве! Виновен е брат му

Истината за ухото на Ван Гог излезе наяве! Виновен е брат му

03.11.20160821

Винсент Ван Гог, освен с картините си, е известен с това, че е отрязал едното си ухо. Има много версии за причините и обстоятелствата около случката. Според последната такава, виновник е брат му.

Велики художници - Мъдрите мисли на Ван Гог за живота и изкуството

Мъдрите мисли на Ван Гог за живота и изкуството

04.04.20160791

Освен с майсторството на четката му, го познаваме и като личност, оставил безсмъртни цитати за живота и изкуството.

Велики художници - Любопитни факти от живота на Пикасо

Любопитни факти от живота на Пикасо

16.12.201213242

Пикасо е обичал жените – дори често му преписват определението плейбой. Имал е наистина много романтични връзки с различна продължителност. Всяка жена в живота му е оставила белег върху неговото творчество.

Велики художници - Интересни факти от живота на Микеланджело

Интересни факти от живота на Микеланджело

09.11.201233812

Микеланджело ди Лудовико Буонароти Симони е бил художник по времето на Ренесанса. Освен с прекрасните картини, които е рисувал, Микеланджело бил добър скулптор, архитект, дори поет.

На тази подстраница ще попаднеш на най-новите материали и статии относно Велики художници. Нашият екип се старае да въвежда редовно разнородни материали относно Велики художници. Пишете ни ако имате коментари или критики, ще се радваме да разширим събраните материали за Велики художници. Съновник.бг - портал за тълкуване на сънища, загадки, мистерии и Велики художници. Велики художници, идеи и мнения.