Най-големите суеверия за Великден, които ще ви донесат късмет през годината

Най-големите суеверия за Великден, които ще ви донесат късмет през годината

0

Но в годините, когато хората не може да си устройва толкова пищни трапези, на християнския празник се гледало предимно откъм духовната му страна, а това довело и до някои суеверия

1

Великденски празници

Великденски празници - Последните теми и статии. Мистика, загадки и всичко свързано с Великденски празници. Нашите статии за Великденски празници от вековете до днес. Феноменални истории, древни цивилизации, паранормални явления и Великденски празници.
Великденски празници - И най-силната отрова губи силата си на Благовещение

И най-силната отрова губи силата си на Благовещение

25.03.201705752

25 март е неподвижен християнски празник, утвърден през VІІ в. С него православната църква отбелязва деня, в който Архангел Гавраил се явява на Дева Мария.

Великденски празници - Какви са обичаите на Разпети петък

Какви са обичаите на Разпети петък

29.04.201617981

Петият ден от Страстната седмица е известен като Разпети петък, защото тогава Исус Христос е разпнат на кръста. Постът на този ден е особено строг, като църквата забранява да се яде и дори да се пие вода.

Великденски празници - Цветница е!

Цветница е!

08.04.201204932

Точно седем дни преди Исус Христос да бъде разпънат на кръста, той влиза в Йерусалим. Този ден църквата нарича Вход Господен, Цветница или Връбница. Обичаи и традиции свързани с Цветница.

Великденски празници - През Томина неделя не се работи

През Томина неделя не се работи

06.04.2010010268

Първата седмица след Великден, с която завършват Великденските празници, се нарича Томина неделя. Забранено е да се работи. Понеделникът слем Томина неделя е Софинден. Обичаи за Софинден.

В Съновник.бг на тази подстраница ще откриеш подбрани теми и публикации относно Великденски празници. Екипът на Съновник.бг се стреми да публикува постоянно разнообразни текстове за Великденски празници. Пишете ни ако имате предложения или критика, ще се радваме да разширим показаните статии за Великденски празници. Съновник.бг - сайт за сънища, загадки, мистика и Великденски празници. Великденски празници, снимки и класации.