Легендата за благодатния огън и чудото на Великден

Легендата за благодатния огън и чудото на Великден

0

Но денят, в който отбелязваме възкресението на Спасителя, няма да бъде възможен, без благодатният огън, който озарява домовете на вярващите.

1

Велика събота

Велика събота - Най-новите теми и публикации. Паранормални явления, загадки и всичко относно Велика събота. Любопитни статии за Велика събота от древността до наше време. Феноменални истории, древни цивилизации, паранормални явления и Велика събота.
Велика събота - Велика събота е!

Велика събота е!

15.04.20170332

На Велика събота в полунощ водещият службата свещеник трикратно възвестява възкресението на Христос с възгласа Христос воскресе.

Велика събота - Как отбелязваме Велика събота

Как отбелязваме Велика събота

15.04.201712716

На Велика събота православната църква почита последния ден от Страстната седмица, предшестваща Великден. Тези, които не са боядисали яйца още, могат да го направят в събота.

Велика събота - Страстната седмица предшества Великден

Страстната седмица предшества Великден

10.04.2017118386

Наближава Великден! Седмицата преди него е известна като Страстната седмица.

Велика събота - Празнуваме Великден!

Празнуваме Великден!

20.04.201436161

Нощта на Велика Събота срещу Великден е смятана за най-тихата нощ в годината. Тогава християни от цял свят обикалят около храмовете със запалени свещи, за да изминат символичен път до гроба на Исус.

Велика събота - Днес почитаме Велика събота

Днес почитаме Велика събота

03.04.201007759

Последният ден от Страстната седмица, предшестваща Великден, се нарича Велика събота. Това е денят, в който разпънатото тяло на Исус Христос било положено в гроба.

В актуалната подстраница ще откриеш най-новите материали и публикации за Велика събота. Нашият екип се стреми да публикува често любопитни текстове на тема Велика събота. Пишете ни ако имате предложения или въпроси, ще се радваме да разширим показаните статии за Велика събота. Съновник.бг - сайт за интерпретиране на сънища, загадки, мистика и Велика събота. Велика събота, съвети и потребителски оценки.