Легендата за благодатния огън и чудото на Великден

Легендата за благодатния огън и чудото на Великден

Но денят, в който отбелязваме възкресението на Спасителя, няма да бъде възможен, без благодатният огън, който озарява домовете на вярващите.

1

Велика събота

Велика събота - Най-новите теми и публикации. Паранормални явления, загадки и всичко относно Велика събота. Любопитни статии за Велика събота от древността до наше време. Феноменални истории, древни цивилизации, паранормални явления и Велика събота.
Велика събота - Велика събота е!

Велика събота е!

15.04.20170349

На Велика събота в полунощ водещият службата свещеник трикратно възвестява възкресението на Христос с възгласа Христос воскресе.

Велика събота - Как отбелязваме Велика събота

Как отбелязваме Велика събота

15.04.201702732

На Велика събота православната църква почита последния ден от Страстната седмица, предшестваща Великден. Тези, които не са боядисали яйца още, могат да го направят в събота.

Велика събота - Страстната седмица предшества Великден

Страстната седмица предшества Великден

10.04.2017018413

Наближава Великден! Седмицата преди него е известна като Страстната седмица.

Велика събота - Празнуваме Великден!

Празнуваме Великден!

20.04.201406178

Нощта на Велика Събота срещу Великден е смятана за най-тихата нощ в годината. Тогава християни от цял свят обикалят около храмовете със запалени свещи, за да изминат символичен път до гроба на Исус.

Велика събота - Днес почитаме Велика събота

Днес почитаме Велика събота

03.04.201007776

Последният ден от Страстната седмица, предшестваща Великден, се нарича Велика събота. Това е денят, в който разпънатото тяло на Исус Христос било положено в гроба.

Sanovnik bg е българският онлайн съновник за Вашите сънища с постоянно актуализиращ се речник. В подробният съновник можете да намерите тълкуване на сънищата от Нас и нашите читатели. Тъй като сънищата на всеки човек, както и тяхното значение, могат да се различават, съновник.бг не носи отговорност за истинността на тълкуваните сънища или нанесени вреди на трети лица в следствие на публикувани материали в настоящият съновник и портал. Съновник бг е съновник на старите баби, мистерии, феномени и още нещо...