Който кихне на Васильовден - добро го чака

Който кихне на Васильовден - добро го чака

1

Християнският празник Васильовден е познат още като Василица и Сурваки из някои краища на България. На Васильовден се гадае за предстоящата година. Обреди и обичаи свързани с Васильовден.

1

Васильовден

Васильовден - Новите текстове и публикации. Необясними явления, загадки и всичко относно Васильовден. Материали за Васильовден от Средновековието до днес. Феномени, загадки, паранормални събития и Васильовден.
Васильовден - Днес празнуваме Васильовден

Днес празнуваме Васильовден

01.01.201703807

В първия ден от новата година се празнува Васильовден и се почита паметта на свети Василий Велики. На този ден празнуват именните си дни Васил, Василка, Весела, Веселина, Веселин.

Васильовден - Свети Василий загинал заради аскетизма си

Свети Василий загинал заради аскетизма си

01.01.201103643

Свети Василий е сред малкото светци, които не са загинали в мъки, за да отстояват християнската вяра. Той умира, защото здравето му е сринато от дългите години, през които живее като аскет.

Васильовден - Изхвърлете сурвачката в река да ви върви в живота

Изхвърлете сурвачката в река да ви върви в живота

01.01.201003308

Сурвакането е типично български обичай на Васильовден. Сурвакането е вид вербална магия за здраве, изобилие в дома и благополучие. Сурвакането се извършва от сурвакари със сурвачка.

На тази подстраница ще се натъкнеш на последните любопитни теми и статии на тема Васильовден. Екипът на Съновник.бг се старае да въвежда редовно разнородни материали относно Васильовден. Пишете ни ако имате коментари или критики, ще се радваме да разширим събраните материали за Васильовден. Съновник.бг - портал за тълкуване на сънища, загадки, мистерии и Васильовден. Васильовден, идеи и мнения.