Поверия и традиции за Бъдни вечер

Поверия и традиции за Бъдни вечер

0

За нощта срещу един от най-светлите християнски празници – Коледа, съществуват разнообразни поверия и традиции, които се изпълняват от всяко семейство, за да са здрави и да имат късмет през следващата година.

1

Бъдни вечер

Бъдни вечер - Новите теми и статии. Мистика, загадки и всичко относно Бъдни вечер. Нашите статии за Бъдни вечер от древността до днес. Феномени, древни цивилизации, паранормални събития и Бъдни вечер.
Бъдни вечер - Гадаене за предстоящата година в нощта на Бъдни вечер

Гадаене за предстоящата година в нощта на Бъдни вечер

24.12.201608329

През тази вълшебна за всички нощ можем да гадаем какво ще ни се случва през следващата година. Предсказанията за любов, брак и деца се извършват по различни методи, част от които може да видите тук.

Бъдни вечер - На Бъдни вечер почитаме света Евгения

На Бъдни вечер почитаме света Евгения

24.12.201601478

На 24 декември декември православната църква, освен че се готви за посрещането на Рождество Христово, почита и паметта на преподобната мъченица света Евгения.

Бъдни вечер - Значението на сънищата между Бъдни вечер и Коледа

Значението на сънищата между Бъдни вечер и Коледа

24.12.2016012515

Сънищата в нощта между Бъдни вечер и Коледа, които са най-големите християнски празници в календара, имат силно значение за бъдещето и се определят като пророчески.

Бъдни вечер - Огромен астероид преминава покрай Земята на Бъдни вечер

Огромен астероид преминава покрай Земята на Бъдни вечер

24.12.20150638

Небесното тяло ще премине на безопасно дистанция от Земета, категорични са специалистите на НАСА. В нощта на Бъдни вечер астероидът ще се намира на 10. 7 милиона километра

Бъдни вечер - Окадете дома на Бъдни вечер да изгоните злите сили

Окадете дома на Бъдни вечер да изгоните злите сили

24.12.201427842

Бъдни вечер е един от най-важните семейни празници, посветени на дома, огнището, но и на умрелите родственици, които също се считат за част от семейството. Какво повеляват традициите на Бъдни вечер.

Бъдни вечер - На Бъдни вечер ще разберете каква е половинката ви

На Бъдни вечер ще разберете каква е половинката ви

24.12.2014112695

Стари руски обичаи за гадаене ще ви подскажат какъв съпруг ще ви се падне. За ритуалите се ползват сняг, кърпа за лице, петел, кокошка, зърно и огледало.

Бъдни вечер - Как да гадаете по Коледната трапеза

Как да гадаете по Коледната трапеза

25.12.201304261

Коледният ден е свързан и с различни гадания и предсказания. По орехите се гадае за здравето на семейството. Момите крият къшей от хляба под възглавницата си, за да сънуват жениха си.

Бъдни вечер - Ако сте мома, скрийте първия залък от питката на Бъдни вечер

Ако сте мома, скрийте първия залък от питката на Бъдни вечер

24.12.201359338

С първия залък от питката на Бъдни вечер неомъжените жени могат да проверят дали ги чака женитба през новата година. От Игнажден започват коледните и новогодишните обичаи и вярвания.

Бъдни вечер - Гадания на Бъдни вечер

Гадания на Бъдни вечер

21.12.2011211852

Според древни вярвания гаданието на Бъдни вечер е най-вярно. Сред най-често срещаните е гаданието с огледала за бъдещата любов.

Бъдни вечер - Първият гост на Игнажден орисва новата година

Първият гост на Игнажден орисва новата година

20.12.201103298

На 20 декември почитаме антиохийския епископ свети Игнат Богоносец. В народната традиция празникът се нарича Игнажден. От този ден до Бъдни вечер продължили родилните мъки на Богородица.

  • Споделени Истории

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни

В Съновник.бг на тази подстраница ще се натъкнеш на подбрани материали и статии за Бъдни вечер. Нашият екип се старае да публикува често разнородни материали на тема Бъдни вечер. Пишете ни ако имате коментари или въпроси, ще се радваме да разширим събраните материали за Бъдни вечер. Съновник.бг - портал за интерпретиране на сънища, загадки, мистерии и Бъдни вечер. Бъдни вечер, съвети и мнения.