Народни поверия: Как траките са предсказвали времето по Луната

Народни поверия: Как траките са предсказвали времето по Луната

0

До наши дни са достигнали много от методи на траките за прогнозиране на времето, които са доказали ефективността си. Използвани са в продължение на векове от нашите прадеди и са неизменна част от българските народни поверия

1

Буря

Буря - Новите заглавия и материали. Необясними явления, загадки и всичко относно Буря. Любопитни статии за Буря от вековете до днес. Феномени, исторически факти, паранормални събития и Буря.
Буря - Народни предания: Как да предсказваме времето по облаците

Народни предания: Как да предсказваме времето по облаците

22.01.20170144

Особено неприветливо изглеждат синкавите и червеникавите облаци, и то ненапразно - те са сигурен предвестник за гръмотевични бури. Вижте кои са другите знаци в небето, че времето няма да е добро през утрешния ден

Буря - Как да разпознавате времето по животните според народните поверия

Как да разпознавате времето по животните според народните поверия

10.01.20170248

Ако привечер забележите, че овцете изглеждат прекалено безгрижни и скачат радостно по тревата, очаквайте следващия ден да е прекрасен

Буря - Факти за светкавиците и мълниите

Факти за светкавиците и мълниите

21.08.20150918

Безспорно мълниите са едни от най-забележителните природни явления. Освен страхопочитание те будят и възхита с мощното си великолепие. По същество те са електрически заряд в атмосферата, проявяващ се обикновено по време на буря.

Буря - Мълния порази девойка, докато спи в дома си

Мълния порази девойка, докато спи в дома си

30.05.201404555

Нетипичен инцидент се случи в сряда следобед в жилището на семейство от русенското село Ръжица. Кълбовидна мълния удари 16-годишна девойка, докато спи в дома си, пише Стандарт.

Буря - Сънища за вода

Сънища за вода

07.04.2014518716

Водата в съня е признак за обновяване. Вълните насън предвещават успехи в работата, ако са леки. Ако са бурни, това предвещава сериозна грешка от ваша страна.

Буря - Бурята може да причини халюцинации

Бурята може да причини халюцинации

24.09.201301022

На всеки се е случвало при ветровита буря да се почувства тревожен без видима причина, а звуците на силния вятър да не му позволяват да заспи с часове.

Буря - Народни поверия за люта зима

Народни поверия за люта зима

04.09.201304048

Наскоро кестените във Варна разцъфнаха за втори път тази година. Това според народните вярвания е знак, че идващата зима ще бъде необичайно студена.

Буря - Предвещания за времето по облаците и мъглата

Предвещания за времето по облаците и мъглата

11.03.201301086

По облаците и мъглата може да се предсказва времето. Ако сутрин над водата има мъгла, времето през деня ще е хубаво. Ако мъглата се вдига от водата нагоре, очаква се дъжд и буря.

Буря - Предвещания за времето по въздуха и вятъра

Предвещания за времето по въздуха и вятъра

04.02.201301386

По въздуха и вятъра може да се предвещава какво ще бъде времето. При вятър в следобедните часове се очаква рязко влошаване на времето на другия ден.

Буря - Метеорологични митове

Метеорологични митове

24.09.201102890

Има много митове за метеорологичните условия. Един от тях е, че кучетата ядат трева, когато предстои буря. Друг мит е, че звездите показват дали ще вали на другия ден.

Популярно днес

  • Споделени Истории

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни

На текущата подстраница ще се натъкнеш на последните теми и статии относно Буря. Редакторският ни екип се старае да добавя постоянно разнородни материали за Буря. Пишете ни ако имате коментари или критика, ще се радваме да разширим събраните материали за Буря. Съновник.бг - портал за сънища, загадки, мистерии и Буря. Буря, снимки и мнения.