Днес посрещаме Йордановден

Днес посрещаме Йордановден

0

На 6 януари православните християни честват един от най-големите християнски празници – Йордановден или наричан още Богоявление. Йордановден се смята за последния ден от периода на т. нар. мръсни дни, които започват от деня след Коледа

1

Богоявление

Богоявление - Актуални теми и публикации. Необясними явления, загадки и всичко относно Богоявление. Материали за Богоявление от Средновековието до днес. Феномени, загадки, паранормални събития и Богоявление.
Богоявление - Празнуваме Зимния Кръстовден. Тази нощ се сбъдват всички молитви!

Празнуваме Зимния Кръстовден. Тази нощ се сбъдват всички молитви!

05.01.201704895

Ден преди Богоявление, на 5 януари, отбелязваме Зимния Кръстовден, който се нарича още Попова Коледа, Кръстци и Водокръщи. Това е последният ден от мръсните дни, започнали след Коледа – 25 декември.

Богоявление - На Йордановден е покръстен Исус Христос

На Йордановден е покръстен Исус Христос

06.01.201632072

Йоан Кръстител е покръстил Исус Христос във водите на река Йордан на 6 януари. Той проповядвал покръстването като начин за опрощаване на греховете. Главата му била поискана от Саломе.

Богоявление - Днес празнуваме Богоявление

Днес празнуваме Богоявление

06.01.201211905

На 6 януари се празнува Богоявление. На този ден празнуват именния си ден Йордан, Йорданка, Дана, Данчо, Божана и Богдана, Богдан. Това е денят на кръщението на Исус Христос.

В актуалната страница ще откриеш последните любопитни теми и статии на тема Богоявление. Екипът на Съновник.бг се старае да въвежда редовно различни материали относно Богоявление. Пишете ни ако имате коментари или критики, ще се радваме да разширим събраните материали за Богоявление. Съновник.бг - портал за тълкуване на сънища, загадки, мистерии и Богоявление. Богоявление, идеи и отзиви.