Разшифроваха неизвестен доскоро ръкопис от Стария завет

Разшифроваха неизвестен доскоро ръкопис от Стария завет

0

Учени разшифроваха овъглен пергамент, открит през 1970 година. Древният ръкопис е бил намерен сред останките на синагога и е една от най-енигматичните части на Стария завет.

1

Библейски текстове

Библейски текстове - Най-новите теми и статии. Мистерии, загадки и всичко на тема Библейски текстове. Нашите статии за Библейски текстове от древността до днес. Феноменални истории, загадки, паранормални явления и Библейски текстове.
Библейски текстове - Най-малката Библия в света е 0,04 кв. мм

Най-малката Библия в света е 0,04 кв. мм

03.05.20150592

Най-миниатюрната библия в света бе показана на специална церемония в столицата на Израел Йерусалим. Книжката е голяма едва 0. 04 кв. мм, но в себе си съдържа цели един милион и двеста хиляди символа.

Библейски текстове - Тайните на Стария завет – исторически разказ или измислица

Тайните на Стария завет – исторически разказ или измислица

15.04.201512416

И до днес споровете на учени и религиозни представители се разпалват относно Библията, нейните автори, времето и целта, с която е написана. Факт е обаче, че свещената книга дава тласъкът на най-масовата религия на планетата.

Библейски текстове - Загадачните свитъци на Мъртво Море

Загадачните свитъци на Мъртво Море

08.04.2010215896

Едно от най-значимите открития на Двадесети век става случайно през 1947 г. и не е дело на археолози. Овчари бедуини намират седем свитъка или части от свитъци и фрагменти.

На тази страница ще откриеш избрани материали и публикации за Библейски текстове. Нашият екип се стреми да въвежда редовно любопитни текстове относно Библейски текстове. Пишете ни ако имате предложения или критики, ще се радваме да разширим показаните статии за Библейски текстове. Съновник.бг - сайт за тълкуване на сънища, загадки, мистика и Библейски текстове. Библейски текстове, идеи и потребителски оценки.