Не е шега! Земята губи кислорода, необходим ни за живот

Не е шега! Земята губи кислорода, необходим ни за живот

0

Количеството на кислород на планетата е намаляло с около 1 процент през последните 800 хиляди години, като учените са категорични, че тенденцията трябва да се прекъсне.

1

Атмосфера

Атмосфера - Новите заглавия и статии. Мистика, загадки и всичко на тема Атмосфера. Нашите статии за Атмосфера от древността до днес. Феномени, древни цивилизации, паранормални събития и Атмосфера.
Атмосфера - Непознати, но много любопитни факти за земната атмосфера

Непознати, но много любопитни факти за земната атмосфера

10.08.20160333

Атмосферата е една от най-защитните и важни части на нашата планета. Предпазва ни от суровите условия на космическото пространство, като например слънчевата радиация и космическите отломки.

Атмосфера - Няколко идеи как да преживеем края на света

Няколко идеи как да преживеем края на света

23.05.20160618

Учените са категорични, че най-много след 500 милиона години условията на планетата Змея няма да позволят дори на хлебарките да оцелеят. Човекът може да загине дори по-рано, като унищожи сам себе си с ядрена война например.

Атмосфера - На 6 юни идва краят на света, какъвто го познаваме

На 6 юни идва краят на света, какъвто го познаваме

22.05.201605409

Шести юни може да изглежда като незначителна дата в календара за повечето от нас, но експерти предупредиха, че това ще бъде денят, в който светът ще се промени. Тогава ще достигнем до повратната точка, в която. . .

Атмосфера - Белите облаци на небето идват от фитопланктони

Белите облаци на небето идват от фитопланктони

05.12.20150177

Половината от белите облаци в небето дължат произхода си на фитопланктоните в океана, които отделят големи количества аерозоли в земната атмосфера.

Атмосфера - Сензационно от НАСА: Плутон има синьо небе и лед от вода!

Сензационно от НАСА: Плутон има синьо небе и лед от вода!

09.10.20150825

Ново изненадващо откритие оповестиха учените от НАСА. Първите цветни снимки от Нови хоризонти са показали, че на Плутон се образува синьо небе, а няколко места от планетата е заснет замръзнал лед от вода.

Атмосфера - Факти за светкавиците и мълниите

Факти за светкавиците и мълниите

21.08.20150907

Безспорно мълниите са едни от най-забележителните природни явления. Освен страхопочитание те будят и възхита с мощното си великолепие. По същество те са електрически заряд в атмосферата, проявяващ се обикновено по време на буря.

Атмосфера - Всевиждащото око пази Земята

Всевиждащото око пази Земята

16.04.201522111

За да се предпази човечеството от съдбата, сполетяла динозаврите, учени изобретиха специална апаратура, която да предпазва Земята от астероиди и космически отпадъци.

Атмосфера - Мравките отнемат от въглердония диоксид в атмосферата

Мравките отнемат от въглердония диоксид в атмосферата

22.08.20141516

Според Роналд Дорн мравките могат да бъдат използвани много предвидливо от човечеството за отнемане на вредния въглеродния диоксид от атмосферата.

Атмосфера - Трови ни нов устойчив газ с парников ефект в атмосферата

Трови ни нов устойчив газ с парников ефект в атмосферата

06.01.201411485

Учени от университета в Торонто откриха наличието на нов силно устойчив газ с парников ефект в атмосферата. Това е изкуствено създаденият перфлуоротрибуниламин (PFTBA).

Атмосфера - Тровят ни с химикали от висока надморска височина

Тровят ни с химикали от висока надморска височина

14.07.201374350

Следите, които остават в небето след определени видове самолети, се наричат контрейлс или кондензационни и изчезват за няколко секунди. Във все повече държави обаче излиза наяве истината, че подобни следи не са само остатък от двигателите на самолетите

В Съновник.бг на тази подстраница ще намериш подбрани теми и статии за Атмосфера. Нашият екип се старае да публикува често разнородни материали на тема Атмосфера. Пишете ни ако имате коментари или въпроси, ще се радваме да разширим събраните материали за Атмосфера. Съновник.бг - портал за интерпретиране на сънища, загадки, мистерии и Атмосфера. Атмосфера, съвети и мнения.