Уникално! Икона върху слонова кост бе открита край Бургас

Уникално! Икона върху слонова кост бе открита край Бургас

0

Уникална по рода си находка бе открита в Русокастро край Бургас. Археолозите са се натъкнали на икона от слонова кост, най-вероятно принадлежаща на някой император.

1

Археолози

Археолози - Новите заглавия и статии. Паранормални явления, загадки и всичко на тема Археолози. Нашите статии за Археолози от древността до днес. Феномени, древни цивилизации, паранормални събития и Археолози.
Археолози - Откриха светилище, където ацтеките са играели смъртоносна игра

Откриха светилище, където ацтеките са играели смъртоносна игра

02.07.20170212

По време на археологически разкопки беше открит може би един от най-големите храмове на ацтеките. Те са го използвали за смъртоносна игра, посветена на бога на вятъра.

Археолози - В Сърбия откриха най-древните заклинания, призоваващи демони

В Сърбия откриха най-древните заклинания, призоваващи демони

29.06.20170366

Археолози са открили едни от най-древните магически заклинания, използвани на Балканите. Те са били заровени в близост до сръбския град Костолац, намиращ се в североизточна Сърбия.

Археолози - Древни скелети изненадаха работници в Пловдив

Древни скелети изненадаха работници в Пловдив

10.06.20170156

Останки от древни скелети бяха намерени в Пловдив по време на изкопни дейности за полагане на тръби за парно на улица Любовен Каравелов (близо до Медицинския университет).

Археолози - Древни символи разкриват опустошителен удар с комета преди 13 000 години

Древни символи разкриват опустошителен удар с комета преди 13 000 години

25.04.201701298

Екип от археолози са успели да дешифрират символи върху храм в Турция, които според тях показват опустошителен сблъсък между Земята и комета, случил се преди близо 13 000 години.

Археолози - След години търсене намериха останките на Нефертити

След години търсене намериха останките на Нефертити

04.12.20160957

Изследователи от археологически екип смятат, че са намерили мумифицираните крака на кралица Нефертити, известна и като най-красивата жена, живяла някога. Засега останките се намират в Египетския музей в Торино, Италия.

Археолози - Чрез радари археолози откриха гроба на крал Хенри I

Чрез радари археолози откриха гроба на крал Хенри I

19.09.20160611

Благодарение на радари археолози откриха гроба на крал Хенри I и така финализираха една от най-големите археологически експедиции през последните години.

Археолози - Праисторическата Джулия Робъртс командвала първите европейци край Враца

Праисторическата Джулия Робъртс командвала първите европейци край Враца

25.06.20161713

През 2004 година неочаквано откритие в покрайнините на врачанското село Оходен обърна представите на историците за това къде точно е възникнала европейската цивилизация.

Археолози - Аборигените били една от най-развитите цивилизации?

Аборигените били една от най-развитите цивилизации?

14.05.20160870

Понятието абориген отдавна се е превърнало в разговорния език в обиден термин, с който искаме да кажем на човек, че е безпросветен, че не разбира даден казус или технология, че е примитивен и неук.

Археолози - Разгадаха още една от тайните на Наска

Разгадаха още една от тайните на Наска

04.05.201601270

Учени разгадаха още една от тайните на Наска. След десетилетия главоблъсканици те най-накрай намериха научно обяснение за тайнствените дупки, които се простират от север на юг в долината Писко (Наска, Перу).

Археолози - Ужас! Гробница на египетска царица вещае края на света

Ужас! Гробница на египетска царица вещае края на света

11.02.201613809

Проучването на гробницата на Кенткаус, съпруга на египетския фараон Неферефре, показва катаклизми, унищожили египетското царство, които се повтарят и днес.

В Съновник.бг на тази подстраница ще се натъкнеш на най-новите теми и статии за Археолози. Нашият екип се старае да публикува често разнородни материали на тема Археолози. Пишете ни ако имате коментари или въпроси, ще се радваме да разширим събраните материали за Археолози. Съновник.бг - портал за интерпретиране на сънища, загадки, мистерии и Археолози. Археолози, съвети и мнения.