Древни скелети изненадаха работници в Пловдив

Древни скелети изненадаха работници в Пловдив

0

Останки от древни скелети бяха намерени в Пловдив по време на изкопни дейности за полагане на тръби за парно на улица Любовен Каравелов (близо до Медицинския университет).

1

Археолози

Археолози - Новите заглавия и статии. Паранормални явления, загадки и всичко на тема Археолози. Нашите статии за Археолози от древността до днес. Феномени, древни цивилизации, паранормални събития и Археолози.
Археолози - Древни символи разкриват опустошителен удар с комета преди 13 000 години

Древни символи разкриват опустошителен удар с комета преди 13 000 години

25.04.201701038

Екип от археолози са успели да дешифрират символи върху храм в Турция, които според тях показват опустошителен сблъсък между Земята и комета, случил се преди близо 13 000 години.

Археолози - След години търсене намериха останките на Нефертити

След години търсене намериха останките на Нефертити

04.12.20160894

Изследователи от археологически екип смятат, че са намерили мумифицираните крака на кралица Нефертити, известна и като най-красивата жена, живяла някога. Засега останките се намират в Египетския музей в Торино, Италия.

Археолози - Чрез радари археолози откриха гроба на крал Хенри I

Чрез радари археолози откриха гроба на крал Хенри I

19.09.20160499

Благодарение на радари археолози откриха гроба на крал Хенри I и така финализираха една от най-големите археологически експедиции през последните години.

Археолози - Праисторическата Джулия Робъртс командвала първите европейци край Враца

Праисторическата Джулия Робъртс командвала първите европейци край Враца

25.06.20161693

През 2004 година неочаквано откритие в покрайнините на врачанското село Оходен обърна представите на историците за това къде точно е възникнала европейската цивилизация.

Археолози - Аборигените били една от най-развитите цивилизации?

Аборигените били една от най-развитите цивилизации?

14.05.20160826

Понятието абориген отдавна се е превърнало в разговорния език в обиден термин, с който искаме да кажем на човек, че е безпросветен, че не разбира даден казус или технология, че е примитивен и неук.

Археолози - Разгадаха още една от тайните на Наска

Разгадаха още една от тайните на Наска

04.05.201601161

Учени разгадаха още една от тайните на Наска. След десетилетия главоблъсканици те най-накрай намериха научно обяснение за тайнствените дупки, които се простират от север на юг в долината Писко (Наска, Перу).

Археолози - Ужас! Гробница на египетска царица вещае края на света

Ужас! Гробница на египетска царица вещае края на света

11.02.201613735

Проучването на гробницата на Кенткаус, съпруга на египетския фараон Неферефре, показва катаклизми, унищожили египетското царство, които се повтарят и днес.

Археолози - Рядка златна монета откриха край Ахтопол

Рядка златна монета откриха край Ахтопол

17.01.201601102

Рядка златна монета от времето на император Юстиниян І е открита при археологически разкопки край Ахтопол. Ръководител на експедицията е бил доктор Андрей Аладжов.

Археолози - Намериха легендарен град от Библията под паркинг

Намериха легендарен град от Библията под паркинг

09.11.201501791

Митична крепост Акра, построена от цар Антиох IV Епифан преди повече от 2000 години, бе открита под паркинг в град Ерусалим.

Археолози - Най-изумителните древни артефакти

Най-изумителните древни артефакти

30.09.201502952

Наред с древните делви, останки от керамика, монети и накити, понякога при разкопките се намират невероятно интересни артефакти. Ето и най-изумителните от тях.

В Съновник.бг на тази подстраница ще се натъкнеш на най-новите теми и статии за Археолози. Нашият екип се старае да публикува често разнородни материали на тема Археолози. Пишете ни ако имате коментари или въпроси, ще се радваме да разширим събраните материали за Археолози. Съновник.бг - портал за интерпретиране на сънища, загадки, мистерии и Археолози. Археолози, съвети и мнения.