Библейските текстове, доказани от съвременната археология

Библейските текстове, доказани от съвременната археология

0

Някои от открития на библейската археология по абсолютен начин съвпадат с написаното в свещената книга. Ето и няколко категорични примера за това

1

Археология

Археология - Новите текстове и статии. Мистика, загадки и всичко относно Археология. Нашите статии за Археология от древността до днес. Феномени, древни цивилизации, паранормални събития и Археология.
Археология - Скъпите археологически открития, които са дело на любители

Скъпите археологически открития, които са дело на любители

05.10.20160167

Въпреки че за някои археологически експедиции са вложени милиони и едни от най-добрите специалисти в областта са посветите времето си в откриването на артефакти, едни от най-скъпите са намерени от любители.

Археология - Мистериозен град на 3 хилядолетия изникна в Кипър

Мистериозен град на 3 хилядолетия изникна в Кипър

17.08.20160244

Кипър е едно от местата, където се е родила съвременната археология. На острова на Афродита са направени едни от първите разкопки с научна цел. Доскоро учените смятаха, че знаят почти всичко за историята му, но това се промени

Археология - Случайни археологически находки, пренаписали историята

Случайни археологически находки, пренаписали историята

11.08.20160660

Археологията е една от най-интересните области на изследване в света. Въпреки че е стара наука и всяко ново поколение се е стараело да открие загубените тайни на предците си, дори и днес учените попадат на неподозирани открития.

Археология - Гроб на тракийска принцеса откриха български археолози

Гроб на тракийска принцеса откриха български археолози

04.07.20160491

Скален гроб на тракийска принцеса беше намерен при разкопки край село Бенковски. Ръководители на експедицията са младите учени Любен Лещаков и Яна Димитрова от Националния археологически институт с музей.

Археология - Древни археологически загадки, които все още смайват учените

Древни археологически загадки, които все още смайват учените

01.06.201601279

Древните ни предци са били виртуози в строителството. Въпреки липсата на технологии, те са успявали да издигнат сгради, с които днес дори и най-вещият строител, разполагащ с най-модерните машини, би се затруднил.

Археология - Разкриха мистерията на Селинунт – гръцкия Помпей

Разкриха мистерията на Селинунт – гръцкия Помпей

17.11.20150674

От 2500 години руините на един древен град в Сицилия, известен като гръцкия Помпей, криеше своите тайни и караше учените от цял свят да скубят косите си, докато се опитваха да ги разгадаят.

Археология - Откритие поставя под въпрос теориите на еволюцията

Откритие поставя под въпрос теориите на еволюцията

11.09.201502424

Стотици кости на неизвестен до момента на науката прародител са били открити в Южна Африка. Находката е намерена в труднодостъпна пещера и поставя нови въпроси пред теориите за еволюцията на човека.

Археология - В Урал откриха олтар на 60 века, покрит с кости на лъвове

В Урал откриха олтар на 60 века, покрит с кости на лъвове

27.08.20150947

Огромна колекция от животински кости на възраст от 60 хиляди години бе открита дълбоко в планината Урал в руската република Башкирия. Намерените повече от 500 праисторически останки са на отдавна изчезналия гигантски пещерен лъв

Археология - Разкопаха ценна златна монета в антична крепост

Разкопаха ценна златна монета в антична крепост

27.07.20150810

Археолози са открили златна монета от края на IV и началото на V век при разкопки в първомайското село Драгойново. Експедицията е ръководена от доцент Иван Джамбов.

Археология - Гроб на тракийски цар бе открит в Ново село

Гроб на тракийски цар бе открит в Ново село

08.08.201423385

Археолози изровиха останките на тракийски цар, погребан край Ново село в мраморен саркофаг. Трупът е бил спуснат в каменен гроб на 12 метра дълбочина.

На текущата подстраница ще откриеш подбрани любопитни теми и статии за Археология. Нашият екип се старае да публикува често разнородни материали на тема Археология. Пишете ни ако имате коментари или въпроси, ще се радваме да разширим събраните материали за Археология. Съновник.бг - портал за интерпретиране на сънища, загадки, мистерии и Археология. Археология, съвети и мнения.