Вижте скритите доказателства, че великаните са съществували

Вижте скритите доказателства, че великаните са съществували

0

Историите за великани и страховити гиганти са осеяли цялата човешка митология и фолклор. Гигантите обаче са факт, който научната общност умело прикрива от десетилетия.

1

Археологически находки

Археологически находки - Новите текстове и публикации. Необясними явления, загадки и всичко касещо Археологически находки. Нашите статии за Археологически находки от вековете до наше време. Феноменални истории, исторически факти, паранормални събития и Археологически находки.
Археологически находки - Нови изобретения, които в действителност са изобретени в древността

Нови изобретения, които в действителност са изобретени в древността

14.01.201702916

Въпреки всичките невероятни технологични постижения, на които днес се радваме, все повече и повече археологически находки, идващи от древността, ни карат да преосмислим приноса на предците ни за технологическия прогрес.

Археологически находки - Историческа находка разкри кой е бил първият управител на Пловдив

Историческа находка разкри кой е бил първият управител на Пловдив

29.11.20160363

На сцената под Античния театър в Пловдив екип от археолози откри находка с историческо значение, тъй като надписът по нея показва името на първия управител на Древен Пловдив.

Археологически находки - Намериха редки археологически находки на дъното на Черно море

Намериха редки археологически находки на дъното на Черно море

27.09.20160812

Археологическият проект Черно море откри редки артефакти по време на най-мащабното изследване на западната част на морското дъно.

Археологически находки - Съд за парфюми от Микенската епоха откриха в България

Съд за парфюми от Микенската епоха откриха в България

24.08.20160259

Съд за парфюми от Микенската епоха – XIII век, беше намерен при разкопки в местността Бресто край разложкото село Баня. Съдчето се нарича алабастрон и археолозите са намерили в него и неизвестна засега течност.

Археологически находки - Случайни археологически находки, пренаписали историята

Случайни археологически находки, пренаписали историята

11.08.20160986

Археологията е една от най-интересните области на изследване в света. Въпреки че е стара наука и всяко ново поколение се е стараело да открие загубените тайни на предците си, дори и днес учените попадат на неподозирани открития.

Археологически находки - Аборигените били една от най-развитите цивилизации?

Аборигените били една от най-развитите цивилизации?

14.05.20160848

Понятието абориген отдавна се е превърнало в разговорния език в обиден термин, с който искаме да кажем на човек, че е безпросветен, че не разбира даден казус или технология, че е примитивен и неук.

Археологически находки - Рядка златна монета откриха край Ахтопол

Рядка златна монета откриха край Ахтопол

17.01.201601130

Рядка златна монета от времето на император Юстиниян І е открита при археологически разкопки край Ахтопол. Ръководител на експедицията е бил доктор Андрей Аладжов.

Археологически находки - Най-изумителните древни артефакти

Най-изумителните древни артефакти

30.09.201503007

Наред с древните делви, останки от керамика, монети и накити, понякога при разкопките се намират невероятно интересни артефакти. Ето и най-изумителните от тях.

Археологически находки - Над 1 милион мумии бяха открити в египетска пустиня

Над 1 милион мумии бяха открити в египетска пустиня

20.12.201402172

Милиони мумифицирани тела бяха открити в египетската пустиня Фаюм. В масовото гробище е открито и тяло на мъж, чиято височина надминава 2 метра, предава Live Science.

Археологически находки - Откриха мумия с бижута в Луксор

Откриха мумия с бижута в Луксор

07.12.201401901

Преди дни в храма Луксор испански археолози попаднаха на истинско съкровище - египетска мумия, окичена с бижута. Тя е открита в некропола под храма на фараон Тутмос III.

В Съновник.бг на тази подстраница ще попаднеш на последните теми и публикации относно Археологически находки. Нашият екип се стреми да добавя постоянно разнородни материали относно Археологически находки. Пишете ни ако имате коментари или критики, ще се радваме да разширим събраните материали за Археологически находки. Съновник.бг - портал за тълкуване на сънища, загадки, мистерии и Археологически находки. Археологически находки, идеи и мнения.