Уникално! Икона върху слонова кост бе открита край Бургас

Уникално! Икона върху слонова кост бе открита край Бургас

Уникална по рода си находка бе открита в Русокастро край Бургас. Археолозите са се натъкнали на икона от слонова кост, най-вероятно принадлежаща на някой император.

1

Археологически находки

Археологически находки - Новите текстове и публикации. Необясними явления, загадки и всичко касещо Археологически находки. Нашите статии за Археологически находки от вековете до наше време. Феноменални истории, исторически факти, паранормални събития и Археологически находки.
Археологически находки - Вижте скритите доказателства, че великаните са съществували

Вижте скритите доказателства, че великаните са съществували

20.03.20170968

Историите за великани и страховити гиганти са осеяли цялата човешка митология и фолклор. Гигантите обаче са факт, който научната общност умело прикрива от десетилетия.

Археологически находки - Нови изобретения, които в действителност са изобретени в древността

Нови изобретения, които в действителност са изобретени в древността

14.01.201703023

Въпреки всичките невероятни технологични постижения, на които днес се радваме, все повече и повече археологически находки, идващи от древността, ни карат да преосмислим приноса на предците ни за технологическия прогрес.

Археологически находки - Историческа находка разкри кой е бил първият управител на Пловдив

Историческа находка разкри кой е бил първият управител на Пловдив

29.11.20160390

На сцената под Античния театър в Пловдив екип от археолози откри находка с историческо значение, тъй като надписът по нея показва името на първия управител на Древен Пловдив.

Археологически находки - Намериха редки археологически находки на дъното на Черно море

Намериха редки археологически находки на дъното на Черно море

27.09.20160894

Археологическият проект Черно море откри редки артефакти по време на най-мащабното изследване на западната част на морското дъно.

Археологически находки - Съд за парфюми от Микенската епоха откриха в България

Съд за парфюми от Микенската епоха откриха в България

24.08.20160267

Съд за парфюми от Микенската епоха – XIII век, беше намерен при разкопки в местността Бресто край разложкото село Баня. Съдчето се нарича алабастрон и археолозите са намерили в него и неизвестна засега течност.

Археологически находки - Случайни археологически находки, пренаписали историята

Случайни археологически находки, пренаписали историята

11.08.201601092

Археологията е една от най-интересните области на изследване в света. Въпреки че е стара наука и всяко ново поколение се е стараело да открие загубените тайни на предците си, дори и днес учените попадат на неподозирани открития.

Археологически находки - Аборигените били една от най-развитите цивилизации?

Аборигените били една от най-развитите цивилизации?

14.05.20160887

Понятието абориген отдавна се е превърнало в разговорния език в обиден термин, с който искаме да кажем на човек, че е безпросветен, че не разбира даден казус или технология, че е примитивен и неук.

Археологически находки - Рядка златна монета откриха край Ахтопол

Рядка златна монета откриха край Ахтопол

17.01.201601174

Рядка златна монета от времето на император Юстиниян І е открита при археологически разкопки край Ахтопол. Ръководител на експедицията е бил доктор Андрей Аладжов.

Археологически находки - Най-изумителните древни артефакти

Най-изумителните древни артефакти

30.09.201503101

Наред с древните делви, останки от керамика, монети и накити, понякога при разкопките се намират невероятно интересни артефакти. Ето и най-изумителните от тях.

Археологически находки - Над 1 милион мумии бяха открити в египетска пустиня

Над 1 милион мумии бяха открити в египетска пустиня

20.12.201402215

Милиони мумифицирани тела бяха открити в египетската пустиня Фаюм. В масовото гробище е открито и тяло на мъж, чиято височина надминава 2 метра, предава Live Science.

Sanovnik bg е българският онлайн съновник за Вашите сънища с постоянно актуализиращ се речник. В подробният съновник можете да намерите тълкуване на сънищата от Нас и нашите читатели. Тъй като сънищата на всеки човек, както и тяхното значение, могат да се различават, съновник.бг не носи отговорност за истинността на тълкуваните сънища или нанесени вреди на трети лица в следствие на публикувани материали в настоящият съновник и портал. Съновник бг е съновник на старите баби, мистерии, феномени и още нещо...