Древна тракийска крепост изникна край Благоевград

Древна тракийска крепост изникна край Благоевград

0

Крепост от времето на античността бе открита в с. Изгрев, Благоевград. Тя изникна още в самото начало на строежа на нов път към гробищния парк.

1

Античност

Античност - Актуални текстове и статии. Мистика, загадки и всичко за Античност. Любопитни статии за Античност от вековете до днес. Феномени, исторически факти, паранормални събития и Античност.
Античност - Кога е създаден първият МОЛ и други неизвестни факти от Античността

Кога е създаден първият МОЛ и други неизвестни факти от Античността

15.03.20170649

Когато повечето хора чуят за Античността, те автоматично се сещат за Древна Гърция, Рим, Египет, Персия, Месопотамия, Китай и други велики империи от миналото.

Античност - Първата световна война била преди 3000 години

Първата световна война била преди 3000 години

20.05.201601411

Преди повече от три хиляди години най-процъфтяващите цивилизации на Бронзовата епоха, съществували по бреговете на източното Средиземноморие, изчезват в рамките на няколко десетилетия.

Античност - Митът за Делфийския оракул

Митът за Делфийския оракул

28.09.201402462

В античния свят Делфийският оракул се е приемал като най-точното средство, с което могат да се правят предсказания и пророчества. Той се намирал в храма на Аполон в Делфи.

Античност - Египтолог разкри антична загадка

Египтолог разкри антична загадка

25.06.201427927

Мистериозното изчезване на 50-хилядната персийска армия в египетска пустиня през 524 година преди Христа е разгадано от проф. Олаф Капер от университета в Лайден, Холандия.

Античност - Величието и гибелта на храма на Артемида в Ефес

Величието и гибелта на храма на Артемида в Ефес

01.06.201105617

Храмът на Артемида – третото чудо на света, бил изключителен и неповторим земен дом на боговете. Днес градът от Артемидения храм е останала една единствена колона.

Античност - Древен папирус разкрива тайни от задгробния живот

Древен папирус разкрива тайни от задгробния живот

26.08.2009127921

Древен папирус се оказа Божествена комедия на античността. Находкта е древен свитък, който ни запознава с елинския Ад и задгробен живот. Учените го изучават вече 40 години.

В актуалната страница ще попаднеш на подбрани материали и статии относно Античност. Редакторският ни екип се старае да добавя постоянно различни материали за Античност. Пишете ни ако имате коментари или критика, ще се радваме да разширим събраните материали за Античност. Съновник.бг - портал за сънища, загадки, мистерии и Античност. Античност, снимки и отзиви.