След години търсене намериха останките на Нефертити

След години търсене намериха останките на Нефертити

0

Изследователи от археологически екип смятат, че са намерили мумифицираните крака на кралица Нефертити, известна и като най-красивата жена, живяла някога. Засега останките се намират в Египетския музей в Торино, Италия.

1

Аменхотеп

Аменхотеп - Последните теми и материали. Мистика, загадки и всичко за Аменхотеп. Любопитни статии за Аменхотеп от вековете до наше време. Феноменални истории, исторически факти, паранормални явления и Аменхотеп.
Аменхотеп - Развенчаха мита за красотата на Тия

Развенчаха мита за красотата на Тия

27.03.201118827

Тия е властна египетска царица, баба на фараона Тутанкамон, притежавала неземна красота. След изследване на мумифицираното й лице се оказа, че на челото си е имала грозна брадавица.

Аменхотеп - Долината на царете-най-великия музей на открито

Долината на царете-най-великия музей на открито

25.09.201004162

През 1902 г. американецът Теодор Дейвис получил разрешение от египетското правителство да започне разкопки в Долината на царете. Той копал в продължение на 12 зими.

Аменхотеп - Откриха главата на Аменхотеп ІІІ

Откриха главата на Аменхотеп ІІІ

06.03.201034334

Глава, част от статуя на египетския фараон Аменхотеп ІІІ бе открита в Луксор. Ценната находка на главата на Аменхотеп ІІІ, който е бил дядо на Тутанкамон, е около 2. 5 м висока.

Аменхотеп - Прераждането на Тутанкамон

Прераждането на Тутанкамон

11.10.200929862

Мъж и жена от Италия твърдят, че в тях са се преродили египетския фараон Тутанкамон и сестрата на фараона Аменхотеп ІV, Неферет-Атон. Два случая с прераждания.

Аменхотеп - Археолози откриха мумията на Нефертити

Археолози откриха мумията на Нефертити

19.02.200946809

По съобщение на Discovery, археоложката Джоана Флетчер, разполага с доказателства, че една от мумиите намерени в гробницата на Аменхотеп ІІ принадлежи на Нефертити.

В актуалната подстраница ще откриеш подбрани любопитни теми и публикации относно Аменхотеп. Редакторският ни екип се стреми да добавя постоянно разнообразни текстове за Аменхотеп. Пишете ни ако имате предложения или критика, ще се радваме да разширим показаните статии за Аменхотеп. Съновник.бг - сайт за сънища, загадки, мистика и Аменхотеп. Аменхотеп, снимки и класации.